SOCIETAT
Societat 25/07/2012

Els Agents Rurals demanen al Govern més inversió en la prevenció d'incendis

Consideren que els recursos destinats al pressupost són insuficients tenint en compte l'alt risc de focs que hi ha aquest estiu

Efe
1 min
Els bombers treballaven ahir al costat d'Agullana.

BarcelonaL'Agrupació d'Agents Forestals de Catalunya de CCOO ha demanat aquest dimecres més inversió per part de la Generalitat en les tasques de prevenció, per evitar que episodis com el foc de l'Alt Empordà es repeteixin. Ho ha anunciat un dia després que l'incendi que ha cremat 14.000 hectàrees de la comarca gironina es declarés en fase de control.

Segons Guillem Cabrera, el coordinador d'Agents Forestals de CCOO, no es pot comparar el que suposaria aquest increment en la prevenció amb "l'immens cost de lluitar contra els incendis" una vegada declarats. "Es tracta de garantir que en matèria de prevenció es disposa de la inversió necessària", ha detallat Cabrera, que ha criticat l'"important descens" pressupostari que, segons el seu parer, ha dut a terme la Generalitat en la Direcció General de Protecció Civil.

Precisament, la dotació econòmica de la campanya d'incendis forestals per a aquest any -de 24,14 milions d'euros- ha estat diverses vegades motiu de discussió entre el govern català i l'oposició, en considerar aquesta que els recursos amb prou feines han pujat respecte a l'any anterior, malgrat que aquest estiu les condicions són d'alt risc.

"Fem tot el que podem i més", s'ha queixat Cabrera, però, tot i així no podem "abraçar tots els supòsits de risc existents al territori". El coordinador d'Agents Rurals de CCOO també ha traslladat el seu condol a les famílies de les víctimes mortals dels dos incendis de l'Alt Empordà i ha recordat que, més enllà de la responsabilitat dels qui van llançar les burilles que van originar els dos focs, també podria existir una responsabilitat civil per part dels titulars de les carreteres, en el cas que aquestes no es trobessin en les condicions exigibles.

stats