L'Ajuntament de Barcelona compra a Hisenda el prostíbul de Carmen de Mairena

Ha expropiat l'immoble, situat al carrer de Sant Ramon de Barcelona, dins del pla de rehabilitació de la zona del Raval

L'Ajuntament de Barcelona ha comprat l'edifici on Carmen de Mairena llogava habitacions per a prostitutes, al carrer de Sant Ramon, al barceloní barri del Raval, segons Barcelona Televisió (BTV). L'adquisició forma part del projecte de reconversió dels carrers de Sant Ramon i d'en Robador i que busca acabar amb la prostitució a la zona.

És el primer immoble de la zona que adquireix l'Ajuntament, tot i que en podrien venir més, perquè el pla de rehabilitació de la zona preveu l'expropiació d'alguns edificis. Segons BTV, l'Ajuntament té previst formalitzar la compra aquest dimarts i inscriure el pis en el registre de la propietat.

La finca pertanyia al febrer, quan l'Ajuntament va iniciar els tràmits d'adquisició, a la delegació d'Hisenda de Catalunya, perquè el propietari anterior va morir sense deixar-la en herència. Dels 616 habitatges que hi ha a la zona prevista al pla, l'Ajuntament preveu que se'n podrien expropiar un 10%, pel que caldria una inversió de més de 20 milions d'euros, repartits entre els costos d'adquisició i els de rehabilitació.