Societat 02/07/2011

Albert i Charlene ja són marit i muller

T. Gutiérrez
3 min
Albert i Charlene ja  són marit i muller

Charlene Wittstock ja és la seva altesa sereníssima del Principat de Mònaco després que ahir es casés, en una cerimònia civil, amb el príncep Albert. Tot i que han viscut una setmana molt complicada, els nuvis van arribar a dir el sí. Segons el setmanari L'Express la boda havia estat en perill després que Albert reconegués a la núvia les seves recents infidelitats -que han tingut com a conseqüència dos fills- i ella amenacés amb marxar del país i no tornar. Tot i això, sembla que la reconciliació està funcionant i ahir es va viure la primera part de les celebracions de matrimoni. Avui tindran el seu punt àlgid amb la cerimònia religiosa a què assistiran caps d'estat, membres de la reialesa europea, esportistes, actors i models. Els festejos continuaran la setmana vinent a Sud-àfrica, el país on va créixer Wittstock, de 33 anys, i on els esposos faran una recepció multitudinària el dia 7 de juliol.

La cerimònia civil d'ahir es va celebrar a la Sala del Tro del palau monegasc, la mateixa on, el 1956, Rainier es va casar amb Grace Kelly.

L'acte va tenir un to més íntim que el d'avui i només hi van ser presents les famílies dels nuvis, els testimonis i les autoritats del Principat. En poc més de 15 minuts, Charlene i Albert van donar el sí davant d'unes 70 persones, tot i que la cerimònia es va retransmetre a través de diverses pantalles gegants instal·lades a Montecarlo des d'on unes 5.000 persones van poder veure l'enllaç.

La núvia portava, per a aquesta ocasió, un discret vestit blau clar de Chanel molt menys espectacular del que s'espera que porti avui, firmat per Giorgio Armani.

La celebració va continuar al Palau, on poc abans de les sis els nuvis van sortir per saludar des del balcó i fer-se el petó de rigor. Després, la festa es va allargar fins a la nit, amb un concert de l'artista francès Jean Michel Jarre, per a tots els residents al port esportiu Port d'Hèrcules.

Festa multitudinària

Avui la cerimònia es traslladarà al pati d'honor del Palau de Mònaco, conegut com a Palais Princier, que es convertirà en el que els nuvis diuen "una gran catedral a l'aire lliure". S'han enviat 3.500 invitacions per a aquesta cerimònia i ara per ara se sap que hi assistiran cares conegudes com la del president francès, Nicolas Sarkozy; el president de la Comissió Europea, José Manuel Durão Barroso; l'actor britànic Roger Moore; els dissenyadors Karl Lagerfeld, Giorgio Armani i Roberto Cavalli; les models Naomi Campbell i Karolina Kurkova, i el president del Comitè Olímpic Internacional (COI), Jacques Rogge.

El rei Joan Carles, que havia estat invitat, no assistirà a la boda i tampoc ho farà cap membre de la casa reial espanyola. El rei va trucar a Albert de Mònaco per disculpar la seva absència. En lloc de ser a la boda, Joan Carles es reunirà amb la secretària d'estat nord-americana, Hillary Clinton, que és de visita oficial a Madrid.

El sopar nupcial començarà a les set de la tarda i serà responsabilitat del reconegut xef francès Alain Ducasse, que té un restaurant amb tres estrelles Michelin i que fa anys que viu al Principat. El cuiner ha dit que el menú serà "magnífic, elegant i sa" i que combinarà els sabors del mar i la muntanya, tot i que no hi haurà carn. El vi escollit per sopar és de Sud-àfrica, que està guanyant molt prestigi com a país productor.

stats