Societat 31/08/2011

Albert Espinosa i Carol López posaran acidesa a La Villarroel

L'estrena de mitja dotzena d'espectacles de nova creació, gairebé tots d'autors catalans, consolida la línia teatral de La Villarroel. Carol López promet humor àcid amb el lema L'any que ve serà millor .

L.s.
2 min
Un fragment de L'any que ve serà millor , que serà un experiment a vuit mans i quatre veus.

Barcelona."El teatre és el millor refugi quan tot s'ensorra", sentencia la directora Carol López com a avanç de la pròxima temporada de La Villarroel, que va presentar dilluns. El seu leitmotiv és L'any que ve serà millor i aquest és el títol que ha col·locat a un dels experiments més prometedors de l'any. Després de l'espectacle de dansa Aquí amanece de noche , que estarà en cartell fins diumenge, i de la tragicomèdia Exitus de Titzina Teatre, el 30 de setembre s'hi estrenarà un text escrit per quatre dramaturgues de renom (Marta Buchaca, Mercè Sàrrias, Victòria Szpunberg i la mateixa Carol López) i protagonitzat per quatre actrius poc conegudes (Neus Bernaus, Alba Florejachs, Mireia Pàmies i Vanessa Segura), un patchwork de situacions quotidianes amb monòlegs, peces cantades, diàlegs i cròniques amb l'humor i la mala bava com a nexe comú. A la segona hora, de nit, s'hi colarà l'humorista Reungenio amb nous acudits.

Dels vuit espectacles que s'alternaran a la cartellera fins al juny del 2012, només un és una reposició ( Exitus ja s'ha estrenat però ha passat per sales alternatives) i cinc són de nova creació i d'autoria catalana. Destaca el retorn al teatre de l'autor supervendes i el guionista superaudiències Albert Espinosa amb la companyia Los Pelones, rebatejada una desena d'obres després de la seva fundació com Los Peleones. Junt amb aquesta variació vocàlica, Espinosa promet un gir a les obres que ha escrit fins ara per a la seva tropa d'amics-actors, que va debutar al Teatre Malic el 2000 amb les obres Los Pelones , Retazos , 4 Bailes i Tu vida en 65' , textos que han renascut en altres teatres i al cinema. Sí que estás aquí conmigo passarà les festes de Nadal a La Villarroel.

Després d'un any sense cap estrena, el gener del 2012 Carol López escriurà i dirigirà una altra comèdia seguint l'estela de Germanes i Boulevard . Es titularà Res tornarà a ser com abans i és una aproximació al "què passaria si..." que se centra en un entramat de relacions personals, familiars, amoroses i sexuals.

L'excepció de la cartellera és un text de l'anglès Jez Butterworth retitulat Música de fons (en l'original Palrlour song ) que dirigirà Magda Puyo i que relata la insatisfacció i la desafecció vital d'uns individus a la quarantena, interpretats per David Bagés, Victòria Pagès i Joan Negrié. És una coproducciró del Centre d'Arts Escèniques de Reus i la Sala Trono que passarà per Barcelona a l'abril i el maig. I tancarà la temporada el jove Marc Artigau amb A prop . Fins ara el dramaturg havia estrenat en sales petites i cicles paral·lels del Lliure o el Grec, i debutarà en una sala comercial amb un tendre al·legat contra la solitud amb els actors Joan Massotkleiner i Ferran Gadea.

stats