Societat 22/07/2012

Alberto Fernández Díaz defensa el desallotjament de l'assentament del Poblenou per evitar "efecte crida"

El president del grup municipal del PP a Barcelona argumenta que s'ha de donar atenció social als 300 ocupants, però que no "podem ser la ciutat de referència dels assentaments"

2 min

El president del grup municipal del PP a l'Ajuntament de Barcelona, Alberto Fernández Díaz, ha defensat aquest diumenge en una entrevista a Catalunya Informació que cal desallotjar la fàbrica ocupada al Poblenou, on malviuen 300 immigrants. Poc després que es conegués la decisió judicial d'arxivar el cas i suspendre el desallotjament que s'havia de dur a terme dilluns, el líder del PP a l'Ajuntament s'ha mostrat convençut que cal fer fora les persones que s'han instal·lat en aquesta nau per tal d'evitar "l'efecte crida"- Ha assegurat que "cal donar-los una resposta social", però no permetre que l'assentament es mantingui. Fernández Díaz ho ha justificat per "l'efecte multiplicador" que pot tenir el fet de no desallotjar. "Ara són 300, però si no s'hi actua en un temps seran 500", ha assegurat.

Segons el líder de PP a Barcelona, la ciutat "no es pot permetre ser un referent dels assentaments il·legals" i, per tant, no ha de deixar que sigui possible "fer un barri dins d'un barri", com el que hi ha al carrer Josep Pla, perquè "no pot arrelar la sensació que a Barcelona és fàcil muntar-hi un assentament".

Fernández Díaz també ha valorat d'altres aspectes de l'actualitat com ara les manifestacions de dijous contra les retallades. Ha insitit que "els ajustos són necessaris" perquè la situació econòmica és "molt greu" i que, en bona mesura, són fruit del "deute heretat del govern de Zapatero". "Si volem sortir de la crisi hem de tallar d'arrel un deute que, en el cas de Catalunya és bestial", ha assegurat abans de concretar que "el 2007 el deute català era de 15.000 milions d'euros i el 2011 ja va ser de 36.000 milions".

Ha assegurat, també, que Catalunya "no ha de veure la crisi com una oportunitat per a la independència, sinó com el gran adversari comú". I, en aquest sentit, ha retret a CiU que "s'hagi desmarcat des del primer dia de govern del PP de les polítiques econòmiques d'Estat".

stats