Societat 14/06/2012

Alberto Fernández: "Trias traeix els ciutadans si signa un acord amb el PSC"

El líder del PP a Barcelona recorda a Trias en una entrevista a 'Els matins', de TV3, que la geometria variable és una política "d'aquell qui no té rumb"

Ara
2 min

BarcelonaEl líder del PP a la ciutat de Barcelona, Alberto Fernández Díaz, ha assegurat que si l'alcalde Xavier Trias signa un acord amb el PSC estarà "traint" els ciutadans, perquè aquests "van votar el canvi" a les eleccions municipals de fa un any. El regidor popular, en una entrevista a 'Els matins', de TV3, ha afirmat que si el PP "és bo per pactar uns pressupostos", també ho ha de ser "per compartir responsabilitats de govern".

Davant els apropaments de Trias al PSC per acordar el Pla d'Actuació Municipal, Fernández ha advertit que la geometria variable "és una política de govern d'aquell qui no té rumb", i que caldria no fer "ziga-zagues" a la ciutat de Barcelona. "Trias ha de deixar enrere els complexos i apostar pel canvi que va prometre a les eleccions", ha dit Fernández, que també ha recordat que, un cop deixi el càrrec a la Diputació de Barcelona, es dedicarà a exercir una dura oposició.

Revisar el Bicing

Fernández també s'ha mostrat partidari de revisar el Bicing i ha alertat que a Barcelona "no hi cap tot", i que per això caldria ser més bel·ligerant contra els ciclistes "incívics que circulen per les voreres". També ha defensat les mesures que està prenent l'alcalde de Badalona, Xavier García Albiol, en matèria d'immigració. "És normal que quan tu vols accedir a determinats serveis, si és un bé escàs, com ara l'habitatge públic, primer hagis de donar resposta a les persones que demostrin una voluntat d'arrelament i exigir un mínim de 5 o 10 anys de residència", ha assegurat el regidor popular.

El català a l'Ajuntament

D'altra banda, Fernández s'ha compromès a fer complir la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) que va anul·lar que el català sigui la llengua preferent al consistori barceloní. "Que es canviï el reglament i que s'afegeixi que tot es farà també en castellà", ha dit el dirigent popular. De fet, ha recordat que durant 31 anys de democràcia l'Ajuntament no ha tingut cap reglament lingüístic i el català mai ha quedat "relegat, amagat ni discriminat".

stats