REFORMA DE L'AVORTAMENT
Societat 02/09/2013

La reforma de la llei de l'avortament s'aprovarà a l'octubre

El ministre de Justícia diu que el text respondrà al "discurs tradicional" del PP, en "defensa del dret a la vida i els drets de la dona", alhora que atendrà al criteri del Tribunal Constitucional

Efe
1 min

MadridEl ministre de Justícia, Alberto Ruiz-Gallardón, ha confirmat aquest dilluns que el govern espanyol aprovarà la nova llei de l'avortament abans de finals d'octubre, tal com avança el diari 'Abc'.

En una entrevista a RNE, Ruiz-Gallardón ha avançat que no hi haurà "cap gir" en la nova llei, sinó que el text respondrà al "discurs tradicional" del PP en "defensa del dret a la vida i els drets de la dona", alhora que respondrà al criteri del Tribunal Constitucional.

El titular de Justícia ha explicat que, en la nova regulació, l'executiu espanyol respondrà al mandat dels ciutadans, "a diferència del PSOE", que va fer "una modificació unilateral" de la legislació de l'avortament i va "trencar el consens" que havien assolit els governs del PSOE i del PP.

"No podem parlar de diferències internes dins del govern" en relació amb la llei de l'avortament, segons el ministre, que ha precisat que hi ha hagut un procés intern per tractar "un assumpte molt delicat en què cal escoltar totes les veus".

Gallardón ha ressaltat que l'executiu espanyol ha conformat un criteri que no es distancia del "discurs tradicional" del PP en defensa del dret a la vida i dels drets de la dona i que, a més, s'adequa a la doctrina del Tribunal Constitucional, alhora que ha assegurat que serà "un projecte assumit, compartit i amb el suport del govern [espanyol] en ple".

stats