Societat 31/01/2012

Gallardón, sobre la reforma de la llei de l'avortament: "El més progressista que he fet mai és defensar el dret a la vida"

El ministre de Justícia diu que tornar a la llei del 1985 servirà per "corregir" que una noia de 16 anys pugui avortar sense comunicar-ho als seus pares. Insisteix que la reforma judicial no estableix una cadena perpètua

Ara
1 min
Gallardón

BarcelonaEl ministre de Justícia, Alberto Ruiz-Gallardón, ha assegurat que "el més progressista que he fet mai és defensar el dret a la vida", en referència a la reforma de la llei de l'avortament, anunciada dimecres de la setmana passada.

En una entrevista a Los desayunos de TVE, ha afegit que "anirem on el Tribunal Constitucional (TC) ens va dir que havíem d'estar" i que, en aquesta línia, es pretén "corregir" que una noia de 16 anys avorti sense comunicar-ho als seus pares.

"El TC ja ha dit com s'ha d'interpretar la defensa del dret a la vida. I si ho ha dit, farem cas al TC", ha sentenciat el titular de Justícia.

"No és una cadena perpètua"

D'altra banda, sobre la reforma judicial, Gallardón ha insistit que no s'aplicarà en cap cas una cadena perpètua, ja que no és una "expressió adequada": "No és una cadena perpètua, sinó permanent i revisable", com ja va matisar també dimecres passat.

El ministre ha explicat que la presó permanent revisable "es vincula a l'objectiu de la rehabilitació", en casos en què la posada en llibertat del pres constati un risc a que torni a cometre un delicte, segons ha comentat.

stats