Albiol amenaça ara de no donar suport a la moció de censura de Badalona si el PSC no explica com governarà

Dolors Sabater denuncia el "pols electoralista" de l'oposició i que "no l'importi la ciutat"

El líder del PP i regidor a l'Ajuntament de Badalona, Xavier García Albiol, es repensa ara el suport dels populars a la moció de censura que capitaneja el PSC a la ciutat. Albiol retreu als socialistes que no hagin donat explicacions de com governaran amb només tres regidors i els demana que presentin el seu programa de govern per als onze mesos de mandat que s'obren a partir del 20 de juny. Si no ho fan, avisa: "El PP obrirà un període de reflexió fins dimecres en què valorarem el sentit del nostre vot". El líder popular, que va garantir el suport del PP "sense condicions" per fer fora l'actual govern municipal, diu ara que no donarà "un xec en blanc" per "fugir del foc i caure a les brases" d'un eventual govern que diu que, ara per ara, no té "relat".

L'alcaldessa de la ciutat, Dolors Sabater, ha denunciat que a una setmana del debat de la moció de censura els promotors no tinguin acordat el programa de govern, cosa que ha atribuït a un simple "pols electoralista". "Estan jugant amb la ciutat", ha criticat Sabater, que ha constatat que el PSC i el PP s'estan "llançant retrets" en lloc de parlar del "projecte". "L'últim que els importa és el programa", ha afegit, i ha apuntat que encara hi ha temps per revertir la situació. 

Sabater ha fet aquestes declaracions després de reunir-se amb el cap de files de Catalunya en Comú, Xavier Domènech; el primer tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Barcelona, Gerardo Pisarello, i la dirigent de Barcelona en Comú i diputada al Parlament Susanna Segovia, que els han expressat el seu suport. Domènech ha subratllat la "contradicció" que suposa que els socialistes hagin volgut "trencar amb l'etapa del PP" a l'Estat i, en canvi, ara busquin la "versió més dura i excloent del PP, la d'Albiol", per fer fora el govern d'esquerres del govern de Badalona. 

Pisarello ha insistit que fins i tot alguns dirigents del PSC han assegurat que "seria un error històric" que els seus regidors pactessin amb la "dreta classista i xenòfoba" del PP d'Albiol, i ha subratllat que ho farien "contra l'opinió de molts dels seus votants". 

Més continguts de