Societat
Societat 02/01/2012

Alella anuncia noves mobilitzacions al peatge després que la Generalitat hagi suprimit la gratuïtat

L'alcalde, Andreu Francisco, critica la mesura i reclama la "supressió física" de la barrera

Acn
2 min

AlellaL'Ajuntament d'Alella tornarà a impulsar mobilitzacions ciutadanes al peatge d'accés a la població a partir del mes de febrer, després que la Generalitat hagi suprimit la bonificació del 100% als veïns que passen almenys vuit vegades al mes de dilluns a divendres.

A partir d'aquest dilluns, els descomptes aplicables a la barrera d'Alella són els mateixos que a la resta de peatges, i passar-hi setze vegades al mes suposa només un 30% de rebaixa. També es preveuen dues altres bonificacions: un 30% per als vehicles ecològics i un 40% per als vehicles amb tres o més ocupants.

L'alcalde d'Alella, Andreu Francisco (ERC) s'ha mostrat molt “decebut” amb la mesura i reclama la “supressió física” del peatge.

Les mobilitzacions estan previstes per la segona quinzena de febrer, o la primera del mes de març. Abans, però, el govern municipal preveu aprovar una moció durant el pròxim ple per exigir la recuperació del sistema tarifari vigent fins al 31 de desembre i l'eliminació del peatge.

La protesta arribarà cinc anys després de la darrera manifestació ciutadana al peatge d'Alella. Fruit d'aquelles mobilitzacions, des del 2007 el peatge era gratuït per als veïns d'Alella, Tiana, el Masnou i Teià que utilitzessin l'autopista almenys vuit cops al mes, en desplaçaments de dilluns a divendres.

La mesura, que va ser aprovada pel govern tripartit, ha beneficiat al voltant d'uns 7.000 usuaris, que fins ara gaudien d'una bonificació del 100%. A partir d'aquest dilluns 2 de gener, primer dia laborable del 2012, els conductors hauran de tornar a pagar.

D'altra banda, el preu del peatge puja un cèntim d'euro des de l'1 de gener. Pels vehicles pesants, el cost serà dos cèntims més car.

L'alcalde, Andreu Francisco, assegura que està “molt decebut” amb la decisió presa perquè els usuaris hauran de tornar a pagar per un peatge “ja amortitzat”, amb “l'excusa” de les retallades. Francisco també recorda que fins a mitjans d'any no estarà instal·lada la tecnologia necessària per poder aplicar els descomptes als vehicles amb tres o més ocupants.

stats