SOCIETAT
Societat 10/06/2011

Alemanya diu ara que l''E. Coli' té l'origen en conreus del seu territori

Una granja de la Baixa Saxònia seria el focus des d'on l'epidèmia s'ha propagat. Les autoritats alemanyes han aixecat ja l'alerta contra el consum de cogombres, enciam i tomàquets

Agències
1 min
Una imatge de microscopi del bacteri E.coli / AFP

BerlinAlemanya ha reconegut aquest divendres que l'origen de la infecció causada pel bacteri 'E. coli' és una plantació de soja d'una granja de la Baixa Saxònia, al mateix país germànic. Han estat els portaveus de l'Institut Robert Koch de virologia i l'Institut Federal d'Avaluació de Riscos qui han assenyalat que el focus de la infecció té el seu origen "amb gairebé absoluta seguretat" en llavors germinades. Les sospites se centren en una granja de cultiu biològic a la localitat de Bienenbüttel, al districte de Uelzen, en la qual diversos treballadors han emmalaltit, i que va subministrar els seus productes a diversos restaurants. Entre els clients d'aquest restaurant s'ha registrat un elevat nombre de malalts. L'epidèmia ja ha causat 29 morts a Alemanya i un més a Suècia.

Un cop han conegut aquesta informació, les autoritats sanitàries del país han aixecat l'alerta contra el consum de cogombres, enciams i tomàquets crus, però mantenen l'advertiment contra el consum d'aquestes llavors germinades en forma de brots soja o de llegums. Reinhard Burger, director de l'Institut Robert Koch, ha assenyalat que el nombre de malalts afectats per la infecció de "E.coli" remet a poc a poc però ha fet una nova crida a la població perquè guardi les mínimes normes d'higiene quan manipuli verdures i altres aliments crus.

stats