Societat 26/06/2012

Alerta per calor a les comarques interiors

Meteocat ha activat un avís davant la possibilitat que aquesta tarda el termòmetre s'enfili fins a valors extrems a la majoria de comarques no costaneres

Miquel Bernis
2 min

Barcelona @page { margin: 2cm } P { margin-bottom: 0.21cm } A:link { so-language: zxx } La calor avui continuarà augmentant després d'un dilluns en el qual el termòmetre ja es va enfilar fins als 39 graus a Vinebre, a la Ribera d'Ebre, fins als 38 al Masroig, al Priorat, i fins als 37 a Raimat, al Segrià. Avui les temperatures seran encara un o dos graus més altes que ahir, i per tant els 35 graus se superaran a més indrets. Meteocat ha activat un primer avís per calor, que afecta la majoria de comarques, excepte les costaneres. L'avís no defineix fins on podrien arribar avui els termòmetres exactament, sinó que preveu que se superi el percentil 98 de les temperatures habituals d'estiu, és a dir, que de 100 dies d'estiu, el d'avui estigui entre els dos més calorosos. També AEMET té un avís groc per calor forta a l'interior del País Valencià. En aquest cas s'alerta del risc que els termòmetres superin els 36 graus.

En general avui farà sol, i només hi haurà algunes nuvolades en punts de muntanya a la tarda. Demà arribarà un petit front que enterbolirà el cel a la tarda, i que farà caure fins i tot xàfecs puntuals al Pirineu i a les terres de l'Ebre de cara al vespre. Serà l'únic petit canvi de temps de la setmana, perquè els dies següents el cel tornarà a quedar clar arreu.

Els mapes del temps avui han rebaixat lleugerament el risc de temperatures extremes de cara als pròxims dies, però els termòmetres encara pujaran més que avui de cara a divendres i dissabte. Tot fa pensar que el període de calor molt intensa no s'acabarà fins dilluns que ve.

A www.ara.cat/meteo hi trobareu la previsió per al vostre municipi.

stats