Publicitat
Publicitat

Alerta per risc d'incendi forestal a 24 comarques catalanes

El telèfon d'emergències 112 ha atès 1.234 trucades relatives a incendis des de dijous passat

La Direcció General de Protecció Civil de la Generalitat (DGPC) manté aquest diumenge en prealerta el pla Infocat davant l'alt risc d'incendi forestal a 24 comarques catalanes. Són l'Alt Urgell, Pallars Jussà, Anoia, Bages, Berguedà, Solsonès, Alt Empordà, Baix Empordà, Garrotxa, Gironès, Pla de l'Estany, Selva, Noguera, Pla d'Urgell, Segarra, Urgell, Alt Camp, Baix Camp, Conca de Barberà, Priorat, Baix Ebre, Montsià, Ribera d'Ebre i Terra Alta. En general el perill d'incendi forestal es manté arreu de Catalunya i augmenta especialment als dos extrems del país. Segons informa la DGPC, el telèfon d'emergències 112 ha atès 1.234 trucades relatives a incendis des de dijous passat.

Una cinquena part de les trucades va tenir origen al municipi de Sant Feliu Sasserra (Bages), i les comarques del Bages i del Vallès Occidental sumen quasi la meitat de totes les trucades per incendis, seguides de prop per la Selva. L'incendi de Sant Feliu Sasserra (Bages) va generar 207 trucades, gairebé totes del dijous 19; pel de Sant Feliu de Buixalleu (Selva), el telèfon 112 va rebre 172 trucades el passat divendres; i el foc de Llagostera (Gironès) va causar 106 trucades també abans d'ahir. Cal recordar que aquest dissabte a les 19:52 hores el cos de Bombers de la Generalitat va donar per controlat l'incendi de Sant Feliu Sasserra, que ha cremat 377,19 hectàrees.

Protecció Civil recorda als ciutadans els consells de prevenció davant el risc d'incendis forestals, fent especial èmfasi en no llençar burilles o llumins des del cotxe encara que semblin apagats i evitar realitzar qualsevol activitat que generi un risc d'incendi. Si es divisa alguna columna de fum cal trucar al telèfon d'emergències 112.

Visibilitzant l'assetjament sexual

Més continguts de