Societat 02/11/2011

Alerta per pluja i vent aquesta matinada

Protecció Civil activa la prealerta dels plans Inuncat i Procicat

Acn
1 min

BarcelonaLa Direcció General de Protecció Civil i el Servei Meteorològic alerten de l'entrada d'un nou front de pluges que aquesta matinada afectaran el litoral i prelitoral català. Els ruixats poden superar el llindar d'intensitat de 20 litres per metre quadrat en mitja hora mentre que a la costa central, als Pirineus i Prepirineus Occidentals el risc està en la superació del llindar d'acumulació, per sobre dels 100 litres en 24 hores. Així mateix, a la zona nord-oest de Catalunya existeix un avís de risc per forts vents, on es poden superar els 90 km/h. Per aquest motiu, Protecció Civil activa en prealerta els plans Inuncat i Procicat.

El vent bufarà de component sud i les ratxes màximes s'enregistraran a les cotes més altes, segons el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC).

D'acord amb aquesta situació, la DGPC ha emès una prealerta del pla especial d'emergències per inundacions a Catalunya, l'Inuncat, i una prealerta del procediment especial del pla d'actuació del Pla de Protecció Civil de Catalunya, el Procicat, per situació meteorològica de risc per forts vents.

Segons el SMC, l'avís referent a la superació del llindar d'intensitat, a la zona del litoral i prelitoral, vindrà marcat per precipitacions generals, tot i que els xàfecs de forta intensitat seran locals i podran anar acompanyats de tempesta. L'avís de superació del llindar d'acumulació afectarà a la costa central i la zona dels Pirineus i Prepirineus occidentals.

Quant a l'avís de risc per forts vents, el SMC avisa que, a partir de la pròxima matinada i durant el dia de demà, a la zona nord-oest de Catalunya es poden donar ratxes de vent superiors als 90 km/h, amb vents de component sud. Les ratxes màximes s'enregistraran a les cotes més altes.

stats