SUCCESSOS

Alliberen una noia obligada a prostituir-se que va demanar auxili a la policia per correu electrònic

La jove va ser captada als 16 anys a Romania i durant quatre anys ha estat en un club de Figueres

Una jove que havia estat captada amb 16 anys a Romania i explotada sexualment en un club de cites pròxim a Figueres ha estat alliberada després que denunciés el seu cas a través d'una adreça de correu electrònic habilitada per la policia espanyola per lluitar contra el tràfic de dones.

Segons informa aquest cos policial, els agents han rescatat també la filla de vuit mesos de la dona. El proxeneta i la seva família amenaçaven de fer mal a la nena si la mare no feia el que ells volien.

La jove havia estat captada amb 16 anys al seu país pel mètode conegut com a 'lover boy', que consisteix que un home sedueix la víctima i, posteriorment, la trasllada al lloc on serà explotada sexualment.

Al club de cites de Figueres, la jove va ser obligada a prostituir-se durant quatre anys i, després de quedar-se embarassada del seu proxeneta, que ha estat detingut, va tornar temporalment a Romania.

Quan la nadó tenia tres mesos, la jove va tornar a Espanya sota l'amenaça que li farien mal a la seva filla i, una vegada aquí, es va posar en contacte amb la policia a través del correu electrònic trata@policia.es.

Una vegada comprovada la veracitat dels fets manifestats per la víctima, els agents la van alliberar a la seva sortida del club de cites quan el seu proxeneta es disposava a traslladar-la al domicili on hi havia el nadó, que també ha estat rescatat.

La dona era controlada per les dues germanes del presumpte explotador i obligada a tornar al domicili a realitzar tasques domèstiques i a vendre cocaïna als clients al prostíbul.

La jove havia de lliurar els ingressos que obtenia per pagar les despeses de lloguer de l'immoble on vivia el clan familiar i assegura que durant quatre anys va recaptar més de 300.000 euros.

El retorn a Romania per tenir la seva filla va tenir lloc l'any passat, i aquest 2015 va tornar a Espanya davant les amenaces que va rebre en cas de no sotmetre's de nou.

Aquesta operació, que s'ha saldat amb l'alliberament de la mare i la seva filla, s'emmarca en el pla de la Policia Nacional contra el tràfic d'éssers humans que va arrencar el 2013 i que, des del gener d'aquest any, ha posat en marxa una campanya de conscienciació en xarxes socials i mitjans de comunicació.