SOCIETAT
Societat 28/04/2011

Almenys divuit ferits en un xoc entre dos trens a l'estació del Clot de Barcelona

Un tren de Rodalies ha impactat amb un tren hotel a les 9.50 h. No hi ha ferits greus. A la majoria els han atès per cops i atacs d'ansietat. Renfe apunta a una errada humana o a un error de senyalització

Marta Català
2 min
Bombers a El Clot

BarcelonaAlmenys divuit persones han resultat ferides en un xoc per encalçament entre dos trens que ha tingut lloc a les 9.50 h d'aquest dijous al matí a l'estació del Clot de Barcelona, segons han confirmat Renfe i Protecció Civil.

Segons les noves dades que ha donat Protecció civil, els divuit ferits són lleus. Setze els han ingressat a l'hospital i dos més ja són a casa. En un primer moment s'havia dit que el conductor hauria pogut patir un traumatisme cranioencefàlic, però s'ha descartat. El conductor està bé i no hi ha ferits greus. A la majoria els han atès per atacs d'ansietat i problemes de cervicals. Entre els ferits hi havia dos nadons, de disset i divuit mesos.

Bombers de la Generalitat, Mossos d'Esquadra i personal de Renfe han evacuat els 70 viatgers del tren de Rodalies (Molins 9.13 h-Mataró 10.18 h).

Com a conseqüència del xoc s'ha activat el pla d'emergència Ferrocat.

Primeres hipòtesis

L'accident s'ha produït a les 9.50 del matí quan un tren de Rodalies s'ha trobat un Talgo aturat a la mateixa via, al túnel de l'estació del Clot. Segons han explicat fonts de Renfe, el conductor del tren de Rodalies ha activat el fre d'emergència i això hauria provocat un descarrilament.

La companyia no descarta cap hipòtesi. Podria ser que el conductor s'hagués saltat un semàfor en vermell, però també un problema de senyalització.

Afectació a la circulació

Els combois de la línia R1 que surten de Barcelona es desvien per passeig de Gràcia.

A més, la circulació de trens entre Molins de Rei i Mataró està aturada momentàniament. Aquesta incidència afecta la línia R1 de Rodalies de Catalunya (Molins de Rei-Maçanet Massanes per Mataró): els trens circulen desviats per l'estació de passeig de Gràcia, motiu pel qual no efectuen parada a plaça Catalunya i Arc de Triomf. A més, per tal de minimitzar l'afectació, la circulació de trens de la línia es redueix a dos trens per hora i sentit.

stats