Quatre ferits de diversa consideració per l'explosió d'una bombona de gas a Ciutat Vella

Els fets s'han produït en un habitatge situat en una quarta planta, on han acudit vuit dotacions dels Bombers de Barcelona

Una persona ha resultat ferida greu, una de menys greu i dues més lleus en l'explosió d'una bombona de gas que s'ha produït aquest dimarts a la tarda en un pis situat al carrer Bou de Sant Pere, al districte de Ciutat Vella de Barcelona. Segons fonts municipals, l'explosió s'ha produït a primera hora d'aquesta tarda al quart pis de la finca situada al número 12 del carrer. El carrer Bou de Sant Pere es troba tallat al pas de vianants i la Guàrdia Urbana de Barcelona ha acordonat la zona.

Un dels ferits ha quedat atrapat per la caiguda d'un balcó, situat al pati interior de l'edifici, tot i que els equips d'emergència l'han pogut alliberar al cap d'uns minuts. El ferit greu és una persona que es trobava a la cinquena planta, just a la de sobre, on s'ha produït l'explosió, mentre que els altres es trobaven a la quarta. En concret, han estat atesos per inhalació de fum i per un atac d'ansietat. D'altra banda, segons informen fonts municipals, els Bombers de Barcelona han desallotjat preventivament els números 10, 12 i 14.

Fins al lloc s'hi han desplaçat vuit dotacions dels Bombers de Barcelona i sis unitats del SEM, a més de la Guàrdia Urbana de Barcelona i els serveis socials de l'Ajuntament.

Ha semblat "una bomba"

En Víctor, un ancià que viu a la finca del davant que comparteix el pati interior amb la sinistrada a la quarta planta, ha explicat que el soroll ha estat "eixordador". "Semblava una bomba". Estava mirant la televisió i he vist "com un núvol de pols m'envaïa". Ha sortit "quasi sense roba" i sense les claus de l'espant.

La Palmira i el seu marit, que viuen just al damunt, en una finca ja desallotjada, també han explicat a l'ACN que l'esclat provocat per la deflagració ha estat molt potent. "Les cortines han caigut de la nostra habitació han caigut" i el terra se'ns ha omplert "de pols i d'aigua".