SOCIETAT
Societat 19/01/2012

25 ferits lleus en el xoc d'un tren de Rodalies amb un Talgo buit entre les estacions de Clot i Arc de Triomf

Els ferits són bàsicament per contusions, segons el balanç provisional de Protecció Civil

Ara
1 min
Un dels ferits és evacuat de l'estació pels serveis d'emergència / JORDI PIZARRO

BarcelonaUn xoc de trens al túnel entre l'estació del Clot-Aragó i Arc de Triomf a ha provocat ferides lleus a 25 persones, la majoria per contusions, segons dades de Protecció Civil. Es tracta d'un encalçament entre un Talgo buit, que es dirigia cap a l'Estació de França, i un tren de la línia R1 de Rodalies, de Maçanet a l'Hospitalet. Al lloc dels fets s'hi han desplaçat diverses unitats de Bombers de Barcelona, que han baixat a la zona de vies i han accedit als trens per fer una primera inspecció i atenció al passatge.

El tren de rodalies, on hi viatjaven més de 200 persones, ha retrocedit fins l'estació del Clot on 6 unitats del Sistema d'Emergències Mèdiques ha realitzat el triatge de ferits a l'estació, amb un balanç de 196 il·lesos evacuats pel seu propi peu i 25 ferits, un dels quals ha estat traslladat a l'Hospital Dos de Maig, aparentment amb una fuetada cervical i que seria un empleat de Renfe que viatjava en el Talgo.

Protecció Civil ha activat la prealerta Ferrocat i la circulació està interrompuda. Els trens de la línia R1 es desvien per Passeig de Gràcia.

És el segon accident en menys d'un any en aquesta estació: el 28 d'abril divuit persones van resultar ferides després de que un tren de Rodalies també impactés amb un tren hotel.

stats