SOCIETAT
Societat 04/05/2011

Cardedeu decreta un dia de dol per la noia de 23 anys morta en una explosió de gas

El sostre de la planta baixa de l'edifici ha cedit parcialment i l'estructura ha quedat afectada. Una fuita a dues ampolles de butà ha estat la causa de l'explosió. L'ajuntament del municipi ha decretat un dia de dol

Agències
2 min

BarcelonaUna noia de 23 anys ha mort en una explosió de gas que ha tingut lloc a les 7.50 h d'aquest dimecres al matí a Cardedeu, a la comarca del Vallès Oriental. Quatre dotacions dels Bombers de la Generalitat i tres del Sistema d'Emergències Mèdiques, entre elles un helicòpter medicalitzat, s'han adreçat a l'indret de l'incident, a banda de la policia local del municipi. Les primeres investigacions apunten que l'explosió s'ha produït per una acumulació de gasos, però "encara es desconeix l'origen de l'explosió", segons la policia, ja que l'habitatge compta amb connexió de Gas Natural, però també disposava de bombones de butà. L'Ajuntament de Cardedeu ha decretat una jornada de dol al municipi i ha col·locat les banderes a mig pal.

Verónica Soto, empleada d'un bar proper a la casa, ha explicat a l'ACN que, en el moment de l'explosió, s'ha sentit un "rebot fort" i s'han "bellugat les persianes i els tendals" del bar. Ella i els cinc clients que hi havia en aquell moment han sortit a la plaça del davant, on també ha tret el cap altra gent, sense que ningú sabés què havia passat. 

Segons els Bombers de la Generalitat, l'accident s'ha produït en una casa de dues plantes del número 78 de la carretera de Cànoves. Nou vehicles s'han mobilitzat fins al lloc dels fets i, en arribar a la casa, han comprovat que havia cedit parcialment el sostre de la planta baixa. Els Bombers han pogut treure el cos encara amb vida de la noia, l'única de les quatre persones que hi habitaven que s'ha vist sorpresa per l'explosió. Segons les primeres informacions, la causa de l'explosió ha estat la fuita de dues ampolles de gas butà que hi havia al pàrquing.

L'inspector en cap de la Policia Local de Cardedeu, Carles Grinyó, ha explicat que la família era molt coneguda a Cardedeu i que el pare havia estat regidor de l'ajuntament i les seves dues filles havien estat "pubilles" de la vila. Grinyó ha recordat que en arribar al lloc dels fets han trobat la jove "sota la runa" i amb l'ajuda d'alguns veïns han pogut treure-la. Posteriorment han arribat els serveis d'emergències i han evacuat la víctima en una ambulància per estabilitzar-la, ja que en un primer moment estava encara amb vida, però pocs moments després ha mort a la mateixa ambulància. Segons que ha explicat Grinyó, en el moment de l'explosió la víctima mortal es trobava a la dutxa.

stats