Societat 11/04/2012

Álvaro de Marichalar, sobre la il·legalitat de l'escopeta de Froilà: "Es legisla amb una mica d'exageració"

El germà de Jaime de Marichalar, oncle del nét del rei, assegura que l'accident no ha estat res: "Se li va escapar un tret, com se'ns n'ha escapat un a tots cent vegades"

Ara
2 min
Álvaro de Marichalar, en una imatge recent

BarcelonaEl tret al peu de Felip Joan Froilà de Tots els Sants de Marichalar de Borbó, el nét gran del rei Joan Carles, podria costar una multa de fins a 3.000 euros al seu pare, Jaime de Marichalar, ja que s'ha descobert que el nen, de 13 anys, utilitzava una escopeta sense tenir l'edat mínima per fer-ho, que és de 14 anys. Però l'accident no ha estat considerat greu per cap membre de la família. Si ahir era la mare del nen, la infanta Elena, la que deia que havia estat un "ensurt" dels que "claven els nens", aquest dimecres ha estat l'oncle, Álvaro de Marichalar, el que ha dit que "se li va escapar un tret, com se'ns n'ha escapat un a tots cent vegades". A més, segons ha dit Marichalar en una entrevista a Abc Punto Radio, "així s'aprèn a fer anar millor les armes de foc".

Per Marichalar –que fa poc va criticar el conseller Francesc Xavier Mena a Moscou, on li va retreure que Catalunya es promocionés pel seu compte en una fira de turisme–, a vegades la legislació és "exagerada". "La legislació està per complir-la, però estem parlant de legislació moderna. Tot depèn de les circumstàncies i dels costums que té cadascú, però si un s'equivoca, ho assumeix i ja està, no passa res. I dels accidents, se n'aprèn", ha dit.

Ha recordat que l'ús d'armes des de petits és una tradició dins la seva família, ja que el seu pare era militar i "als 10 anys ens feia desfilar a 20 sota zero pels camps de Sòria". "El que passa és que ara hi ha massa 'mimos', i no es poden tolerar protestes com les de València, que els estudiants es queixaven perquè els havien abaixat un grau la calefacció. Jo vaig estudiar intern als jesuïtes i allà no hi havia calefacció, dormíem sota zero sis mesos l'any, i no passa res, així et fas fort".

També ha posat exemples en els quals, segons ell, és convenient saltar-se les normes: "A mi, no portar armilla amb la moto aquàtica m'ha salvat la vida moltes vegades. Perquè caus i se t'escapa la moto, i si portes l'armilla no pots nedar prou ràpid per recuperar la moto. Tot depèn de la situació".

stats