Societat 12/06/2012

5 graus menys que ahir: més primavera que estiu fins dijous

Aquest matí les temperatures han caigut entre 2 i 6 graus respecte als valors d'ahir. Màniga llarga i jersei s'aniran fent imprescindibles a estones durant els pròxims dies

Miquel Bernis
2 min

Barcelona @page { margin: 2cm } P { margin-bottom: 0.21cm } A:link { so-language: zxx } Aquest matí les temperatures han estat clarament més fredes que ahir, han baixat ben bé uns 5 graus a la majoria de comarques interiors, i com a mínim 2 o 3 a la costa. A Girona s'ha passat dels 17 d'ahir a primera hora als 11 d'avui; a Lleida, de 18 a 14; a Barcelona, de 20 a 18; a Tarragona, de 21 a 17, i a Vic, de 16 a 10. Algunes mínimes fins i tot han baixat dels 10 graus, ja no només a les valls del Pirineu, sinó també en alguns indrets d'Osona i de la Garrotxa. La màniga llarga i el jersei que tornen a ser necessaris al vespre i al matí, però això només durarà fins dijous. Demà, les temperatures fins i tot podran ser encara més baixes a primera hora, però de cara a divendres i el cap de setmana la pujada dels termòmetres serà considerable i tornarem a l'ambient plenament d'estiu.

Avui també serà protagonista el vent de ponent i mestral, que es deixarà sentir al Camp de Tarragona, a les Terres de l'Ebre i també a Ponent. El vent no serà fort, però sí que bufarà amb alguns cops que podran superar els 50 km/h. En general, avui farà sol, però a la tarda creixeran nuvolades al nord que deixaran xàfecs al Pirineu i en algunes comarques del nord de Girona i de la Catalunya del Nord. Demà el dia serà un mica més variable i mig ennuvolat a la Catalunya Central i a les comarques de Girona i de Barcelona, però pràcticament no plourà enlloc. El temps s'entreveu bo també de cara al cap de setmana: molt de sol i només algunes tempestes de tarda al Pirineu.

A www.ara.cat/meteo trobareu la previsió per al vostre municipi.

stats