Les Ampes dels Maristes demanen que es canalitzin les denúncies d'abusos als jutjats i no a la premsa

Els pares i mares lamenten que s'hagi qüestionat l'actitud ferma dels Maristes contra els abusos sexuals, i rebutgen convertir aquest problema social en un espectacle

La Federació d'Associacions de Mares i Pares d'Alumnes dels col·legis Maristes de Catalunya demanen a totes les persones que vulguin denunciar casos d'abusos sexuals dins els centres escolars, que "canalitzin les queixes i denúncies a través de les vies adequades", i no per la premsa.

En un comunicat de premsa les Ampes mostren el seu "afecte, comprensió i suport" a les víctimes i a les seves famílies, però alhora "no compartim aquelles actituds que han limitat la defensa dels diferents possibles casos només a l'àmbit dels mitjans de comunicació". Segons ells, aquest fet ha fet sentir la comunitat educativa dels Maristes exclosa i qüestionada.

"Rebutgem qualsevol intent de convertir en un espectacle un problema social contra el qual ens consta que des de fa temps als centres Maristes s'ha dedicat i es dediquen molts recursos i esforços", conclouen.