Societat 04/09/2012

Pastor rebaixarà un peatge gallec perquè "una província no tingui condicions pitjors que la resta"

La ministra de Foment assegura que ha de "vetllar pels drets dels ciutadans" i que molts gallecs no poden permetre's pagar diàriament el tram entre Vigo i Pontevedra, un dels més cars de l'Estat i la comunitat

Ara
1 min
La ministra de Foment, Ana Pastor, al Barcelona Tribuna

BarcelonaLa ministra de Foment, Ana Pastor, té entre els seus objectius a curt termini rebaixar el pas per l'autopista que uneix les ciutats gallegues de Vigo i Pontevedra, segons ha explicat al diari 'Faro de Vigo', on ha afirmat que treballa per tancar un acord amb les concessionàries de la via abans de finals de mes.

Pastor ha explicat al rotatiu que tenen prevista una reunió la setmana que ve amb la concessionària perquè "volem donar solucions a una situació preocupant, ja que el tram Vigo-Pontevedra és un dels més cars d'Espanya". "Les alternatives al peatge suposen gairebé una hora de trajecte i són milers els treballadors que han d'usar l'autopista cada dia. Volem veure quins avantatges podem posar en marxa per a ells", ha afegit.

Així, el ministeri podria reduir de manera considerable el preu dels peatges en un dels dos sentits per als qui hi passen durant la setmana per motius laborals. Preguntada sobre quins mecanismes de pressió disposa, Pastor respon: "Respectem l'ordenament jurídic i els drets del concessionari, però hem de vetllar pels dels ciutadans. No podem permetre que els habitants d'una província tinguin condicions pitjors que la resta". En aquest sentit, explica que el tram en qüestió té un cost per vehicle de 0,1151 euros el quilòmetre, davant d'altres de la mateixa via on és de 0,0736; és a dir, "circular entre Vigo i Pontevedra costa fins a un 25% més". "Moltes persones no es poden permetre aquest cost", opina.

stats