La ministra Ana Pastor diu que el govern del PP "ha complert" en inversions en infraestructures a Catalunya

El Govern i l'Ajuntament li demanen que "compleixi i executi" el conveni signat del accessos ferroviaris al Port de Barcelona, i Pastor respon que licitaran els projectes “el més aviat possible”, però no fixa terminis

La ministra de Foment en funcions, Ana Pastor, ha defensat avui que el govern central "ha complert amb Catalunya" en inversions en infraestructures en l'anterior legislatura i "ha fet un esforç", i ha suggerit que "tant de bo qualsevol govern inverteixi el mateix" que el de Mariano Rajoy.

Així ho ha assegurat en declaracions als mitjans abans de participar en un col·loqui amb empresaris i professionals liberals a Barcelona, just després que els governs espanyol i català, Adif, Ferrocarrils de la Generalitat (FGC), Ports de l'Estat i el Port de Barcelona hagin signat avui dos convenis per impulsar la construcció del nou accés sud ferroviari del port barceloní, que tindrà un cost pròxim als 150 milions d'euros.

Pastor ha recordat que l'executiu popular ha invertit fins a 6.000 milions d'euros a Catalunya, reivindicant així inversions com els "molts recursos" per a l' alta velocitat a Girona; la llançadora entre l'Aeroport del Prat i Barcelona; l'impuls de la variant de Vallirana; o el tram Olesa de Montserrat-Viladecavalls del Quart Cinturó.

També les inversions en aeroport o el port barceloní, com els gairebé 150 milions per al nou accés sud ferroviari, a més que en infraestructures en Rodalies "en aquest moment hi ha obres en marxa per 700 milions i obres executades per valor de 280 milions", i la "posada en marxa de la Rodalia de Tarragona i Girona".

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, i la tinenta d’alcaldia d’Ecologia, Urbanisme i Mobilitat, Janet Sanz han reclamat a la ministra que ara “compleixi” amb el contingut dels convenis signats aquest dimarts i executi els accessos ferroviaris definitius al Port de Barcelona.

El conseller ha lamentat que aquest acord “arriba tard i ha fet patir molt” la Generalitat, ja que es tracta d’una infraestructura “amb un retorn de la inversió clar per un pol econòmic com és el Port de Barcelona”.

La ministra Pastor ha respost que Foment licitarà els projectes “el més aviat possible”, però no ha fixat terminis concrets per executar els accessos ferroviaris definitius al Port de Barcelona.

Més continguts de