Ensenyament
Societat 10/05/2011

Andalusia convocarà 3.796 places de professor mentre l'Estat manté el recurs a les oposicions catalanes

El ministeri de Chaves i la Junta d'Andalusia arriben a un acord perquè l'Estat no recorri les oposicions andaluses. La Generalitat segueix negociant amb l'Estat perquè retiri el seu recurs contra la convocatòria de 1.245 places de professor a Secundària

Sònia Sánchez
1 min

BarcelonaLa Junta d'Andalusia i el Ministeri de Política Territorial i Administració Pública han arribat a un acord perquè Andalusia mantingui la seva convocatòria d'oposicions per a 3.796 places de professor, mentre que l'Estat manté el recurs contenciós-administratiu contra les oposicions catalanes que preveien convocat 1.245 places de professor de secundària al juny.

Fonts de la Conselleria d'Ensenyament van evitar entrar a valorar l'acord amb Andalusia i van assegurar que el Govern català segueix treballant perquè la Vicepresidència Econòmica retiri el recurs que va presentar la setmana passada contra les oposicions catalanes. En aquesta negociació amb l'Estat, està prevista una propera reunió entre responsables del Departament d'Ensenyament i del ministeri que dirigeix Manuel Chaves, que és el responsable de la Funció Pública.

No obstant, el portaveu del Govern, Francesc Homs, ja havia advertit aquest matí, abans que es conegués l'acord amb la Junta d'Andalusia, que la Generalitat no entendria que s'actués diferent a Andalusia que a Catalunya quant a la convocatòria de places de funcionaris i advertia ja de "contradiccions internes" dins el Govern espanyol en aquest tema.

stats