SOCIETAT
Societat 18/04/2012

Mas-Colell considera ''indispensable'' que el copagament sanitari s'estengui

El conseller d'Economia recorda que l'euro per recepta ja és una llei i considera ''d'enorme interès'' el contingut de l'anunci que demà farà el govern espanyol per saber si les noves mesures seran suficients

Acn
2 min

BarcelonaEl conseller d'Economia i Coneixement, Andreu Mas-Colell, ha defensat l'extensió del copagament sanitari i ha assegurat que és ''indispensable'' per complir amb l'objectiu de dèficit. El titular d'Economia ha considerat ''d'enorme interès'' el contingut de l'anunci que demà farà el govern espanyol sobre la modificació de mesures legislatives d'àmbit estatal i que són les que donaran els marges de maniobra per incrementar els ingressos de la Generalitat i equilibrar els pressupostos. Pel que fa a la possibilitat que aquestes mesures de copagament substitueixin l'euro per recepta, Mas-Colell ha recordat que aquest sistema ja és una llei i que un cop es coneguin les mesures del govern espanyol es veurà si són suficients.

El pla d'ajust que el Govern ha de lliurar al govern espanyol un cop s'han presentat els pressupostos generals de l'Estat encara no s'ha entregat malgrat que es mantenen converses que suposen un ''contacte constant'' entre els responsables de la Generalitat i del govern espanyol.

El conseller ha tornat a explicar que, per poder preparar aquest pla d'ajust de compliment del dèficit, és ''indispensable'' conèixer els canvis normatius en lleis d'àmbit estatal que aprovi el govern espanyol perquè aquestes seran la base de les modificacions legislatives d'autogovern que facilitaran un increment dels ingressos de la Generalitat.

Mas-Colell s'ha mostrat partidari ''d'estendre el copagament sanitari'' perquè cal que sigui més ampli per poder generar més estalvis i incrementar més els ingressos. El titular de la cartera d'Economia ha afegit que en aquests moments el Govern té ''un enorme interès'' per conèixer les mesures que té previst anunciar aquest dijous el govern espanyol per avaluar si seran suficients per complir amb els compromisos pressupostaris de la Generalitat.

Andreu Mas-Colell no ha volgut referir-se a la disposició addicional tercera perquè no és una variable del pla d'ajust i ha recordat que una negociació amb el govern espanyol cal mantenir-la de forma ''calmada'', ja que "les grans paraules poden fer més mal que bé". El conseller ha dit que tot pla d'ajust suposa ''molta feina de lletra petita''.

stats