PLE DEL PARLAMENT
Societat 10/04/2012

Mas-Colell acota a 20.000 els llocs de treball que generaria la primera fase d'Eurovegas

El conseller d'Economia afirma que suposarà una inversió de 6.000 milions però no revela els espais que s'han ofert per instarlar-lo

Roger Tugas
1 min

BarcelonaEl conseller d'Economia, Andreu Mas-Colell, ha respost aquesta tarda al Parlament una interpel·lació de Joan Boada (ICV-EUiA) sobre Eurovegas revelant que el nombre de llocs de treball que el projecte crearà directament rondarà entre els 15.000 i els 20.000 durant la seva primera fase. El conseller, però, confia que els 6.000 milions d'euros d'inversió inicial provoquin també efectes indirectes i ha defensat que Eurovegas generarà treballs “de tota mena, de pocs qualificats i també per a arquitectes i enginyers”. “Un Govern responsable ha d'escoltar i tractar amb normalitat quan un inversor ve a Catalunya i si això significa anar a Las Vegas no em cauen els anells”, ha defensat Mas-Colell, qui ha criticat que Boada viu en un món “molt elitista” per estar disposat a ignorar la inversió.

El diputat ecosocialista ha realitzat una bateria de preguntes sobre el projecte, algunes de les quals han quedat a l'aire, com les referents als emplaçaments que s'han ofert, els espais naturals que quedarien afectats o les normatives que caldria reformular per fer realitat l'Eurovegas. “Podem escoltar el senyor Adelson, però em queixo que no ens informi, sou l'antítesi de la transparèncua”, ha denunciat Boada. Mas-Colell, però, ha defensat que “no té sentit” fer “la negociació en públic” i ha assegurat que no faran res que no fessin “per projectes similars”, estudiant “on pot haver-hi flexibilitats i on no”.

stats