Societat 14/05/2013

Angelina Jolie explica per què s'ha sotmès a una doble mastectomia preventiva

L'actriu, de 37 anys, té un gen defectuós que augmenta les probabilitats de tenir càncer

Ara
1 min
L'actriu Angelina Jolie / GETTY

BarcelonaAngelina Jolie s'ha sotmès a una doble mastectomia per evitar desenvolupar el càncer de mama. L'actriu, de 37 anys, ho confessa aquest dimarts en un article a 'The New York Times' titulat 'La meva elecció mèdica' [llegiu la traducció al català]. Segons explica, ha decidit fer-se la intervenció perquè tenia altes probabilitats de desenvolupar un càncer de mama i ovaris per la presència d'un gen defectuós −el BRCA1− al genoma. Després de l'operació, Jolie aclareix que els riscos han baixat d'un 87% a un 5%. També els antecedents familiars han forçat la decisió: la seva mare va morir als 56 anys d'un càncer.

La guanyadora d'un Oscar per 'Innocència interrompuda' vol avisar amb aquest article totes les dones que poden estar sota l'amenaça de patir un càncer de mama i informar-les que també poden prevenir la malaltia amb el mateix tipus d'intervenció. Entre l'operació i la recuperació, Jolie ha estat un total de tres mesos en tractament mèdic. La tècnica utilitzada va ser el 'nipple delay', que permet no danyar el mugró. L'actriu va ser tractada al Pink Lotus Breast Center de Los Angeles, on va estar acompanyada pel seu marit, el també actor Brad Pitt, al qual dóna les gràcies pel suport que li ha ofert en tot moment.

Finalment, Jolie conclou l'article amb una reflexió: "La vida ve amb molts reptes. Els que no ens han d'espantar són aquells que podem superar i controlar".

stats