Societat 16/06/2011

Anna Simó: “Els diputats ens vam conjurar per no opinar públicament sobre l'actuació de la conselleria d'Interior”

Diputats i membres del Parlament han mostrat la seva sorpresa per l'actuació violenta d'alguns 'indignats' i han assegurat que cal "actuar amb contundència" amb els responsables dels aldarulls

1 min

Anna Simó, portaveu del grup parlamentari d'ERC al Parlament, ha condemnat els fets d'ahir i ha assegurat que es va sentir “trista” i “enfadada” a la vegada, tot i que ha reconegut que els polítics també han d'assumir la seva part de culpa en la indignació general dels ciutadans. Simó ha assegurat que els diputats es van “conjurar per no valorar l'actuació de la conselleria d'Interior”, malgrat que ha afegit que alguns diputats, com Josep Maria Llop i Gerard Figueres, no es van sentir protegits.

Miquel Iceta ha insistit que ahir no era el dia per valorar l'actuació dels Mossos d'Esquadra, però ha reconegut que avui sí que cal “reflexionar sobre la insuficiència del dispositiu policial”. Iceta ha dit que els polítics han de reflexionar profundament sobre el moviment del 15-M per entendre les qüestions a què els polítics no han sabut donar resposta.

Albert Rivera ha assegurat que “no es pot tenir condescendència amb els delinqüents” i ha afegit que creu que s'haurien d'imputar els responsables dels aldarulls, sempre que es pugui demostrar la seva implicació en accions violentes amb imatges.

Dolors Camats, portaveu d'ICV al Parlament, ha assegurat que la violència “ens ha sorprès a tots”, perquè inicialment no havia de formar part de la manifestació pacífica que s'havia de convocar. Camats ha celebrat que el mateix moviment d'indignats “condemni els fets d'ahir”.

Enric Millo, portaveu parlamentari del PPC, s'ha mostrat partidari d'actuar amb contundència amb els responsables de les actuacions violentes d'ahir.

Jordi Turull, portaveu de CiU a la cambra catalana, ha agraït la feina dels Mossos d'Esquadra i ha assegurat que ahir es van poder veure "autèntics professionals de la violència".

stats