Societat 26/07/2011

Antena 3 compra 'Marchlands', una sèrie britànica paranormal

Antena 3 ha adquirit els drets de Marchlands , una sèrie de cinc capítols produïda per la cadena britànica ITV que enllaça les històries de tres famílies que viuen a la mateixa casa en èpoques diferents.

Albert Castellví Roca
2 min
Tres famílies i tres moments històrics, però una sola casa i una mort misteriosa que els afecta a tots. Així es planteja Marchlands .

Barcelona.Marchlands és una casa situada en un petit poble d'una zona rural del nord d'Anglaterra, que el 1968 és l'escenari d'una tragèdia: Alice Bowen, la filla de vuit anys de la família que hi viu, mor en unes circumstàncies poc clares. La seva mare, la Ruth (Jodie Whittaker), molt afectada per la notícia, vol lluitar fins al final per descobrir què va passar exactament.

El 1987 Helen Maynard (Alex Kingston) i el seu marit Eddie (Dean Andrews) lloguen la casa per anar-hi a viure amb els seus dos fills. Aviat, la petita Amy comença a explicar coses estranyes sobre la seva suposada amiga invisible, una tal Alice, a qui responsabilitza de determinats fenòmens inexplicables que passen a casa. En lloc de fer-li cas, els pares decideixen sotmetre-la a tractament psiquiàtric.

Al cap de 23 anys s'han instal·lat a Marchlands Mark Ashburn (Elliot Cowan) -l'antic jardiner de la casa veïna- i la seva dona Nisha (Shelley Conn), que està embarassada i que aviat comença a notar presències estranyes a casa i a sorprendre's pel silenci que el fill dels anteriors inquilins manté sobre el seu passat. Sense saber-ho, els Ashburn contracten com a criada Ruth Bowen, que més de 40 anys després vol tornar a la casa per continuar estirant el fil del misteri que envolta la mort de la seva filla, sobre el qual la veïna, l'Olive (Elizabeth Rider), que de jove havia estat enamorada del Mark, sembla que sap més coses de les que diu.

Amb aquest complex plantejament i en només cinc capítols, en què s'entrellacen les tres històries, Marchlands es va emetre per la ITV britànica entre el febrer i el març, amb gairebé set milions d'espectadors de mitjana i una quota de pantalla que va pujar fins al 29% el dia de l'estrena. Ara, Antena 3 n'ha adquirit els drets d'emissió en exclusiva a l'Estat per estrenar-la, probablement, de cara a la tardor. D'aquesta manera, la cadena confia repetir l'èxit que li va donar a la primavera una altra sèrie de la ITV, Downton Abbey .

stats