Societat 08/10/2012

Mor a Geòrgia una dona que assegurava tenir 132 anys

Documents oficials proven que Antisa Khvichava va néixer el 8 de juliol del 1880. Estudis científics recents qüestionaven que fos la dona més gran del món

Efe
1 min
Antisa Jvichava, la dona més vella de Geòrgia, ha mort als 132 anys / EFE

TiflisLa persona més gran de Geòrgia, Antisa Khvichava, ha mort al poble de Tsalendzhij, a uns 360 quilòmetres a l'oest de la capital, Tbilisi, on vivia amb el seu fill i els seus néts i besnéts. Nombrosos documents oficials, incloent-hi el seu passaport de l'era soviètica, la seva cartilla de la pensió i els certificats que figuren als arxius, indiquen que Antisa Khvichava va néixer el 8 de juliol del 1880. Tenia, per tant, 132 anys.

Les autoritats georgianes han assegurat als mitjans locals que es tracta de la persona més vella del món i s'han dirigit als editors del 'Llibre Guinness dels Rècords' perquè certifiquin aquest fet.

Amb tot, alguns estudis recents no incloïen Khvichava entre les persones de més edat del planeta. Segons les dades del Grup d'Investigació Gerontològica –que manté el registre de les persones més longeves–, la persona viva de més edat és Besse Cooper, nascuda als Estats Units el 26 d'agost del 1896 (té 116 anys). Aquesta és la llista verificada de les dones més longeves del món, segons la Wikipedia.

El vicegovernador de la regió on vivia l'àvia, Vajtang Tsjadaya, ha dit que a Geòrgia sempre hi ha hagut una gran quantitat de persones longeves, i ha afegit que el fet que hi visqués la persona més vella del món confirma la peculiaritat del "gen georgià".

stats