Societat 17/11/2011

Universitats admet acomiadaments però només dels "falsos professors associats"

Els universitaris en vaga denuncien l'acomiadament de fins a 4.000 professors associats. El secretari general d'Universitats i Recerca rebaixa la xifra i diu que només es prescindirà d'associats que no compaginen la plaça universitària amb altres empreses

Ara
2 min

BarcelonaEl secretari general d'Universitats i Recerca de la Generalitat, Antoni Castellà, ha dit que la reivindicació dels estudiants "és legítima" tot i no estar-hi d'acord, i ha afegit que "en democràcia" la vaga hauria de ser compatible amb el dret "de la majoria" d'assistir a classe. En una entrevista a Catalunya Informació, Castellà ha admès que hi haurà acomiadaments, però ha negat la xifra dels 4.000 professors associats que denuncien els convocants de la vaga.

En una altra entrevista, aquesta a Els matins de TV3Els matins, Castellà ha reconegut que "és possible" que alguns professors associats siguin acomiadats, però ha matisat que es tractaria dels "falsos associats", els qui, en realitat, no combinen cap plaça universitària amb altres empreses, i que en cap cas arribaria a aquesta xifra de 4.000. De fet, Castellà ha assegurat que les universitats catalanes tenen una mitjana de nou alumnes per cada professor, per damunt de la mitjana europea.

Castellà manté que les protestes estudiantils no s'ajusten a la realitat que proposa el Govern, i que prova d'això és que els sindicats majoritaris, CCOO i UGT, no han secundat la vaga, "precisament perquè estem asseguts a la taula de negociacions". "El plantejament de la vaga va radicalment a la inversa del que planteja el Govern", ha sentenciat.

El secretari general d'Universitats i Recerca ha assegurat que el Govern anunciarà les properes setmanes un nou programa de recaptació de talent de docent investigador que incorporarà 100 places anuals.

Castellà també ha negat "absolutament" que el pressupost torni a veure's retallat en un 5%, i ha dit que "estem molt a prop" de mantenir el pressupost actual.

Finalment, ha dit que, si el PP guanya les eleccions del proper 20 de novembre, el cavall de batalla del Govern serà que Madrid no continuï decidint la política de taxes i beques.

stats