Societat 26/07/2012

La nova botiga d'Apple a Barcelona espera 15.000 visitants en el primer dia

Serà la més gran del sud d'Europa i hi treballaran 300 persones

Efe
2 min
La nova botiga d'Apple, presentada aquest dijous al matí. / EFE

BarcelonaLa companyia tecnològica Apple obrirà dissabte que ve a Barcelona la botiga més gran del sud d'Europa, situada a la confluència del passeig de Gràcia amb plaça Catalunya, on treballaran 300 persones.

John Browett, vicepresident sènior de la companyia i responsable de les 373 botigues pròpies que té la firma al món, ha assenyalat aquest dijous a Efe que espera que en el primer dia d'obertura passin pel local unes 15.000 persones.

Browett ha presidit avui la presentació als mitjans de comunicació d'aquest Apple Store, en què s'exposen en grans taules de fusta gairebé 300 productes, cadascun d'ells amb una pantalla digital que informa de les característiques del producte.

A la nova botiga, la vuitena de la firma a Espanya i la segona a Barcelona, els clients espanyols ja podran usar l'aplicació Apple Store per escanejar i pagar la compra d'accessoris directament amb el seu iPhone, un sistema de pagament 'easy buy' que ja funciona als EUA, la Gran Bretanya, Holanda, el Japó i Austràlia.

A la planta baixa, de les tres que té la botiga, s'exposa tota la gamma de productes d'Apple, i a la primera, a la qual s'accedeix per una escala de vidre, s'ofereixen serveis gratuïts de configuració personalitzada dels productes.

També s'ensenya al client a treure el màxim partit dels seus nous productes, i s'ha habilitat una àrea per oferir suport tècnic gratuït. Al soterrani s'ha ubicat la zona d'accessoris.

John Browett ha destacat que les botigues Apple són molt populars entre el públic de tot Espanya, i que en aquesta s'ha preparat un equip d'experts en vídeo, música, fotografia i disseny que, en conjunt, parlen més de 12 idiomes, per poder atendre un nombre més gran de clients.

En l'actualitat hi ha 373 botigues Apple Store a dotze països –els EUA, la Xina, el Japó, Austràlia, el Canadà, el Regne Unit, França, Itàlia, Alemanya, Suïssa, Holanda i Espanya–, on la firma dóna feina als vuit establiments que té oberts a unes mil persones.

També s'ha destacat que a la primera meitat del 2012 les botigues Apple Store han rebut prop de 200 milions de visitants.

stats