TECNOLOGIA
Societat 02/03/2011

Apple podria presentar avui l'iPad 2

El dispositiu, més potent que el seu predecessor, podria incorporar dues càmeres de vídeo per a videoconferències i una capacitat d'emmagatzematge de fins a 128 GB

Jordi Nicolás Soler
2 min
ipad

BarcelonaLa companyia Apple podria donar a conèixer avui l'iPad 2 durant la seva primera presentació de novetats del 2011, en el tradicional acte de la companyia de la poma a Sant Frnacisco. La presentació tindria lloc un any després del llançament de la primera versió de la tauleta, amb algunes millores respecte el primer model.

El nou model podria incorporar una pantalla de 10 polzades i seria més lluminosa i prima, i el sistema operatiu més ràpid, segons apunten alguns blogs d'analistes. A més, es preveu que incorpori dues càmeres de vídeo per adaptar-la a l'aplicació de videoconferències Facetime. També podria incorporar un xip per connectar-se a xarxes en els quals podria utilitzar la tecnologia GSM i CDM al mateix temps. L'aparell, que podria sortir al mercat també disponible en color blanc, podria duplicar la seva capacitat d'emmagatzematge, fins a 128 GB. En canvi, es descarta que el nou IPad incorpori un parell de ports per a targetes de memòria SD o flash.

La incògnita és si el president de la companyia, Steve Jobs, podrà presentar personalment l'iPad 2, ja que actualment es recupera d'un càncer de pàncrees i el seu estat de salut es desconeix. Per aquest motiu, tot apunta que la presentació podria anar a càrrec del director d'operacions d'Apple, Tim Cook, o el cap de màrqueting, Phil Schiller. Enguany, Apple ha venut prop de 15 milions d'iPad després del llançament de l'abril passat, fins a tres o quatre vegades més del que esperaven els experts, mentre que aquest any està previst que es venguin 30 milions d'unitats.

Especulació

Mentre s'espera a la presentació al Centre d'Arts Yerba Buena de San Francisco, molts ja s'han atrevit a aventurar com serà la nova versió de l'IPad. D'aquesta manera, alguns creuen que el dispositiu tindrà tres versions. D'altres, fins i tot, ja parlen de l'IPad 3, i asseguren que podria tenir una pantalla de 9,7 polzades. També s'apunta que una de les versions en tindria una de 7 polzades, raó per la qual des d'alguns sectors ja ha estat batejat com a iPad Mini. Caldrà esperar fins a les 18:00 (GMT) per sortir de dubtes.

stats