URBANISME
Societat 12/04/2012

Aproven la reforma legal per construir un hotel a la platja verge des Trenc de Mallorca

El ple del Consell de Mallorca ha validat la modificació amb el vot en contra de l'oposició

Ara
1 min
PARATGE IDÍL·LIC 
 Vista aèria de la zona des Trenc, a Mallorca. El Govern Balear pretén autoritzar la construcció d'un hotel al costat de la platja.

PalmaEl ple del Consell de Mallorca ha aprovat, amb el rebuig de l'oposició, una modificació del pla territorial que permetrà construir al costat de la platja des Trenc un hotel de 1.200 places, així com un camp de golf. Els 19 consellers del PP han aconseguit validar una correcció –el sòl urbanitzable de la zona passarà de 2 a 21 hectàrees– que facilitarà la polèmica transformació d'aquest paratge. Els 11 consellers de l'oposició (PSIB-PSOE i PSM-IV-ExM) han votat en contra del canvi després d'un debat tens. Abans de l'inici del ple, un grup de ciutadans s'ha manifestat davant del Consell per expressar el seu rebuig al projecte del complex hoteler.

L'hotel, que permetria la creació d'uns 1.500 llocs de treball, és un projecte que va ser declarat fa uns dies d'"interès autonòmic" pel Govern Balear, i ha generat polèmica per trobar-se en un espai pròxim a la platja des Trenc, situada en una àrea natural d'especial interès (ANEI). El PP argumenta que la construcció de l'hotel en aquest territori –es Trenc és un arenal de més de quatre quilòmetres– serà beneficiós per a Mallorca perquè crearà ocupació. Veïns i grups ecologistes ja preparen protestes.

stats