Societat 02/08/2011

«Aquest any ens hem beneficiat de la confiança de les 'majors'»

Obert "La tradició del festival, des de la seva creació, vol conciliar el cinema d'autor i el popular gràcies als diversos espais de projecció, sense elitisme ni guetos artístics"

J.p.
1 min
Olivier Père ha viatjat de Canes  a Locarno.

Abans de Locarno, Olivier Père, crític marsellès de la revista Les Inrockuptibles , havia dirigit la Quinzena dels Realitzadors del Festival de Canes des del 2004 al 2009 i havia estat programador de la Cinémathèque Française durant tretze anys. Aquest 2011 encara el seu segon any al capdavant del Festival de Locarno.

Quins són els objectius d'aquesta edició 2011?

Els nostres objectius són els mateixos: reunir el millor cinema d'autor internacional, però també els films espectacle per al públic més majoritari.

El retorn de les grans produccions americanes és la principal reacció a la pèrdua d'espectadors de l'any passat a la Piazza?

L'any passat hi havia bones pel·lícules de gènere, molt variades, però no tenien la notorietat de les cintes de Hollywood. Aquest any ens hem beneficiat de la confiança de les majors americanes i dels distribuïdors suïssos dels blockbusters americans, que han col·laborat molt bé amb el festival.

Això significa un canvi radical en la línia editorial que havia començat el certamen?

No, això forma part de la tradició del festival, des de la seva creació: conciliar el cinema d'autor i el cinema popular, gràcies als diversos espais de projecció. És també un gust personal pel cinema en general, sense cap preferència per l'elitisme o els guetos artístics.

stats