PUBLICACIONS
Societat 08/01/2011

Ara Llibres traurà el llibre d'Assange a l'abril

Andreu Gomila
1 min

BarcelonaL'editorial Ara Llibres s'ha fet amb els drets en català del que serà un dels llibres de l'any, les memòries del controvertit fundador de Wikileaks, Julian Assange. El volum, que es publicarà de manera simultània a tot el món, veurà la llum el proper mes d'abril. Assange cobrarà 1,5 milions de dòlars per escriure el volum gràcies a l'acord firmat fa uns dies amb el segell britànic Canongate Books, que alhora ha venut els drets a Feltrinelli (Itàlia), Kiepenheuer und Witsch (Alemanya), Laffont (França), Text (Austràlia), Mondadori/Random House (Espanya), De Geus (Països Baixos), Objectiva (Portugal), Font (Noruega), Norstedts (Suècia), Ara Llibres (Catalunya) i Companhia das Letras (Brasil).

Que Ara Llibres hagi aconseguit aquestes memòries tan esperades és fruit, segons indiquen a l'editorial, de comptar en el seu catàleg amb Anna Politkóvskaia, la periodista russa assassinada el 7 d'octubre del 2006, de qui Ara Llibres va editar el 2007 Diari rus .

Segons els editors catalans d'Assange, el relat del fundador de Wikileaks -que qualifiquen de "revelador"- aprofundeix en les filosofies que sostenen la seva organització mediàtica "apàtrida i trencadora". També treu a la llum la fascinant història de la seva vida per oferir un retrat profund d'un home "indomable d'idees clares" que ens ha forçat, radicalment, "a repensar alguns conceptes tan bàsics com la transparència, la democràcia i el poder". Assange està en llibertat condicional al Regne Unit, a l'espera d'una decisió judicial que decideixi si pot ser extradit a Suècia, on el busquen per assetjament sexual. A l'hora de firmar el contracte, va dir que es veia obligat a publicar el llibre de memòries per poder sostenir Wikileaks, un cop tallades les seves fonts de finançament.

stats