Aragonès diu que el Govern està treballant en una llei de concertació de serveis amb el sector social

El vicepresident insisteix que la norma "no privatitza" i que cap grup va presentar esmenes

El vicepresident de la Generalitat, Pere Aragonès, ha anunciat aquest dimecres que el Govern està treballant en una llei de concertació de serveis "amb el sector social" i que preveuen dur-la a votació al Parlament "quan hi hagi un nivell de consens". "[Aquest projecte de llei] És necessari: ha de primar la qualitat per sobre del preu en les ofertes [de contractació] de serveis", ha defensat el republicà, que ha afegit: "Cal tenir més control sobre la subcontractació".

ERC insisteix: "No incentivem ni facilitem l'externalització de serveis públics amb la nova llei de contractació"

En resposta a una pregunta de la diputada del PSC-Units Alícia Romero sobre la polèmica llei reguladora de contractes de serveis a les persones, coneguda popularment com a 'llei Aragonès', el vicepresident ha assegurat que la norma "no privatitza" i ha assegurat que el Govern té la "mà estesa" als grups parlamentaris per acordar-ne l'aprovació. Aragonès ha recordat que no es va presentar cap esmena a la totalitat al projecte i ha criticat que "alguna de les entitats que ara alcen la veu quan se'ls va oferir l'oportunitat va fer zero propostes".

En la línia de les acusacions que Catalunya En Comú - Podem va llançar contra el Govern per la possibilitat que la nova llei obri la porta a la privatització de serveis socials, educatius i sanitaris que encara estan en mans de l'administració, la socialista Alícia Romero ha retret al Govern que no existeixi una llei de concertació de serveis i que, entre la setantena d'esmenes per "millorar" la norma, els socialistes han plantejat la reclamació d'aquesta regulació prèvia. Per això, la diputada ha demanat als grups que donen suport al govern –JxCat i ERC– que donin suport a la seva proposta.

Aragonès ha subratllat que "el govern ha fet la seva feina" i el projecte de llei ha passat per la fase d'exposició pública perquè diferents col·lectius hi fessin aportacions. A més, ha remarcat que el projecte permetrà prioritzar "la qualitat per sobre del preu" a l'hora d'adjudicar serveis, la qual cosa beneficiarà les cooperatives i entitats del tercer sector per sobre d'empreses vinculades a grans corporacions.

També ha aprofitat una altra pregunta, formulada pel diputat d'ERC Jordi Albert, per reivindicar uns nous pressupostos de la Generalitat, i ha afirmat que treballarà "perquè sigui possible aprovar aquests pressupostos que recuperin la inversió en salut, educació, seguretat i emergències".