Societat 16/06/2011

Arcadi Oliveres, "molt tranquil" davant la possible denúncia de Puig

L'economista assegura que no va calumniar els Mossos d'Esquadra i que va parlar en tot moment d'actuacions passades en el marc de dispositius de la Policia Nacional

Maria Ortega
1 min

BARCELONAArcadi Oliveres ha rebut "amb sorpresa" aquest migdia l'anunci del conseller d'Interior, Felip Puig, sobre la possibilitat que la conselleria cursi una denúncia en contra seu per calúmnies als Mossos d'Esquadra. Assegura que "està molt tranquil", perquè no hi ha "cap base ni raó que justifiqui aquesta denúncia". Segons Oliveres, en la seva compareixença d'ahir es va limitar a fer una "explicació històrica" de manifestacions en què els mateixos agents haurien contribuït a encendre els ànims dels assistents –tal i com ell mateix hauria presenciat-, però ha matisat que en tot moment es va referir a dues manifestacions dels anys 2000 i 2002, en el marc de moviments antiglobalització, i amb el Mossos d'Esquadra encara sense desplegar a Barcelona i que, per tant, es referia a dispositius muntats per la Policia Nacional. De fet, ha explicat que atacar-se a un mateix per poder, després, atacar l'enemic és una estratègia clàssica en el camp bèl·lic.

El president de Justícia i Pau ha reiterat una vegada més el seu rebuig a les accions violentes, tot i mantenir el recolzament a les consignes defensades pels indignats.

stats