Societat 04/10/2011

Un català discapacitat mor en l'incendi d'una presó argentina

Els pares de David Díaz Ríos asseguren que un grup de narcotraficants va enganyar-lo i que, per això, va acabar empresonat a Buenos Aires

Acn
2 min

Buenos AiresUn jove veí de l'Hospitalet de Llobregat va morir a finals del mes de maig a causa d'un incendi en una presó psiquiàtrica d'Argentina. La família de David Díaz Ríos creu que el noi hauria acabat a la presó víctima d'uns narcotraficants que haurien aprofitat la seva minusvalidesa per enganyar-lo i fer-lo tornar a l'Estat espanyol amb 2,4 quilos de cocaïna amagats. La mare del jove, Roser Ríos, ha assegurat que els narcotraficants "sabien ben bé què feien anant a buscar una persona amb discapacitat perquè els transportés la substància".

El noi va marxar el 16 de maig a Colòmbia i, segons explica la família, hauria acabat el 27 de maig a Buenos Aires, amb la intenció d'agafar un vol de tornada a l'Estat espanyol. És aquí quan la policia argentina va detenir David Díaz per possessió de cocaïna, i va ingressar tres dies després a la unitat per a presos de l'hospital Borda de la capital. Poques hores després el pres de la cel·la del costat va calar foc i va morir cremat, i això va provocar que David Díaz morís per inhalació de fums.

Els pares del jove de l'Hospitalet continuen els tràmits judicials i reclamen responsabilitats a les autoritats argentines. De moment, el consitori de l'Hospitalet els ha donat suport en el darrer ple municipal. Tots els grups van votat afavor d'una moció que reclama a l'ajuntament de Buenos Aires que "realitzi una investigació per aclarir la totalitat dels fets" i "a les autoritats argentines corresponents que depurin la possible responsabilitat".

D'altra banda, Roser Ríos i Manuel Díaz, reclamen reformes legals per evitar que persones amb una disminució psíquica puguin sortir del país amb facilitat.

@page { margin: 2cm } P { margin-bottom: 0.21cm }

stats