Arran ocupa un bloc de sis pisos del BBVA a Sallent

L'organització juvenil vol denunciar "la dificultat que tenen els joves per emancipar-se"

L' organització juvenil Arran de Sallent ha ocupat aquest diumenge al migdia un bloc de sis pisos al carrer Cós número 3, propietat del BBVA. L'objectiu de l'acció, emmarcada en la campanya ' Cap jove sense sostre', és denunciar la dificultat amb la qual es troben avui dia molts joves quan es volen emancipar per culpa, segons apunten, de dos factors clau: sous baixos i la impossibilitat de trobar pisos assequibles per poder-los llogar.

La sallentina i diputada de la CUP Anna Gabriel ha donat suport a l'acció, al costat d'una quarantena de veïns i membres de la PAH, i ha denunciat que l'administració està fent "o poc o res" per solucionar la problemàtica de l'habitatge juvenil, "i qui està actuant és precisament la gent".
Al bloc de sis pisos del carrer Cós número 3 de Sallent de moment hi entraran a viure quatre joves del municipi d'entre 20 i 30 anys.

L' ocupació del bloc del BBVA d'aquest diumenge no ha estat per donar resposta a una lluita contra l'exclusió social de famílies amb fills que no tenen on anar a viure, sinó en una clara lògica juvenil. D'aquesta manera, l'organització Arran ha volgut denunciar una situació que consideren "vergonyosa" perquè el parc immobiliari de Sallent té un 25% de pisos buits.

L'acció d'aquest diumenge s'emmarca en la voluntat de l'organització juvenil de conscienciar sobre el "greu problema" que pateixen centenars de joves dels Països Catalans, que, tot i voler emancipar-se de casa dels seus pares, no poden fer-ho. El portaveu d'Arran Sallent, Guillem Cabra, ha explicat que "una gran quantitat de joves de Sallent que es voldrien independitzar es veuen obligats a marxar del poble".