Societat 06/04/2012

L'operació sortida de Setmana Santa acaba amb set morts i set ferits greus

Des del 30 de març, inici de la primera fase de l'operació sortida de Setmana Santa, i fins avui, Divendres Sant, hi ha hagut 7 víctimes mortals a les carreteres i autopistes catalanes

Agències
2 min

BarcelonaA les carreteres catalanes s'han registrat sis accidents mortals amb 7 morts des del 30 de març, moment en què es va iniciar la primera fase de l’operació sortida de Setmana Santa. Aquesta tarda ha finalitzat la segona fase. El Servei Català de Trànsit ha demanat que no s'abaixi la guàrdia a les carreteres.

Aquest Divendres Sant només s’han registrat retencions a la N-340 i l’AP-7, mentre que una calamarsada a l’AP-2 a Montblanc ha provocat alguns accidents. En aquesta segona fase han sortit de Barcelona i la seva àrea d’influència al voltant de 361.000 vehicles, un 2,6% més que l’any passat, quan en van sortir uns 352.000 vehicles.

Els accidents mortals s'han registrat entre el 30 de març i el 4 d'abril. Els sis accidents mortals han ocorregut a Cabanes (Alt Empordà) –el 31 de març, amb un mort–; Castellví de la Marca (Alt Penedès) –el 31 de març, amb un mort–; l'Ampolla (Baix Ebre) –l'1 d'abril, amb un mort–; Pratdip (Baix Camp) –el 3 d'abril, amb un mort–, Sils (Selva) –el 4 d'abril, amb un mort– i Menàrguens (Noguera) –el 4 d'abril, amb dos morts.

A més, tan sols en aquest matí hi ha hagut quatre accidents, en dos dels quals cinc persones han quedat ferides de gravetat. Després del migdia la forta calamarsada caiguda a l'AP-2, a l'altura de Montblanc, ha provocat tres accidents que han deixat dos ferits greus i sis de lleus. S'han produït cues de 8 km a Llinars del Vallès, de 2 a la Roca i a Hostalric i de 5 a Maçanet de la Selva, tots a l'AP-7.

Els tres accidents provocats per la calamarsada a l'AP-2, a l'altura de Montblanc, han causat dos ferits greus, un home i una dona que han sigut traslladats pel SEM a l'Hospital Joan XXIII.

stats