Societat 11/02/2012

Diego Torres opta per no declarar en el primer dia de compareixences del cas Urdangarin

L'exsoci d'Iñaki Urdangarin havia de declarar aquest dissabte davant del jutge que investiga la suposada evasió de diners públics des de l'Institut Nóos però s'ha acollit al seu dret de mantenir silenci

Agències
2 min
Diego Torres i la seva dona arriben aquest dissabte al Jutjat de Palma. EFE

Palma de MallorcaDiego Torres, exsoci d'Iñaki Urdangarin, havia d'obrir aquest dissabte les declaracions dels principals imputats en la peça del cas Palma Arena que fa referència a l'Insitut Noos però ha decidit acollir-se al seu dret de mantenir silenci i sembla que esperarà a la declaració d'Iñaki Urdangarin, que està citat el proper 25 de febrer.

Aquesta investigació gira al voltant del Duc de Palma i una vintena de persones més per el suposat ús irregular de fons públics per part de Noos, en l'època en la qual Urdangarin n'era president. El gendre del rei va entrar l'any 2003 com administrador d'aquesta entitat sense ànim de lucre i l'any següent ja era president. En aquell moment Diego Torres era el gerent de l'institut i quan el Duc de Palma va deixar la presidència de l'entitat, el 2006, en va agafar el relleu.

El jutge José Castro investiga diversos aspectes relacionats amb Nóos, una entitat que va rebre entre el 2004 i el 2007, un total de 5.804.533,90 euros d'organisme públics, en concret del govern balear i la Generalitat valenciana. Anticorrupció sospita que Urdangarin i Torres van organitzar un entramat societari amb diferents empreses administrades per ells o per familiars de Torres que utilitzaven per desviar diners públics.

Torres està citat com a imputat pel titular del jutjat d'instrucció número 3 de Palma, José Castro, a les 9.30h. Després d'ell, declararan la seva dona, Ana María Tejeiro, Miguel i Marco Antonio Tejeiro, germans de la seva dona, i l'advocat especialitzat en fiscalitat Salvador Trinxet. Tot i que les citacions són per avui dissabte, els experts apunten que és possible que algunes declaracions s'allarguin fins diumenge.

El proper dissabte estan citats quatre alts càrrecs del Govern balear de la legislatura 2003-07, quan Jaume Matas estava al capdavant de l'executiu. Són l'exdirector general d'Esports, José Luis Ballester, l'exdirector de la Fundació Ilesport, Gonzalo Bernal, i l'exgerent i l'exsecretari de l'Institut Balear de Turisme, Juan Carlos Alía i Miguel Ángel Bonet.

stats