Arrenquen els comerços de protecció cedits per l'Ajuntament

Els llogaters pagaran, progressivament, de 8 a 10 euros per metre quadrat

L'Ajuntament de Barcelona ha activat aquest dilluns el pla de baixos de protecció social, una iniciativa per dinamitzar locals municipals buits que ha adjudicat vuit locals de Ciutat Vella per atendre l'infrahabitatge, l'art i l'esport inclusiu i el reciclatge.

En una roda de premsa, el primer tinent d'alcalde, Gerardo Pisarello, i la regidora del districte de Ciutat Vella, Gala Pin, han anunciat els vuit projectes guanyadors, que ja tenen a la seva disposició els locals per començar la seva activitat.

Comerços de protecció oficial per combatre la gentrificació a Ciutat Vella

Tots aquests espais tindran un lloguer "assequible, que estarà sempre per sota del valor de mercat", sota els paràmetres de 8 €/ m2 el primer any, 9 €/ m2 el segon, 10 €/ m2 el tercer, i després s'anirà actualitzant segons l'IPC, ha assegurat l'Ajuntament en el seu comunicat.

El lloguer dels baixos pot tenir dues modalitats, segons el tipus d'aportació a Ciutat Vella i els seus veïns, en què poden retenir-lo un màxim de set anys o de cinc.

Totes aquestes actuacions formen part del Pla de Desenvolupament Econòmic (PDE) d'aquest barri de Barcelona, que compta amb la col·laboració de Barcelona Activa i s'ha beneficiat d'aquesta nova figura dels baixos de protecció oficial que ha creat el govern municipal.

Locals en desús a l’espera d’un nou pla de Colau

"L'objectiu és dinamitzar econòmicament aquests locals amb activitats que permetin combatre la gentrificació i el monocultiu econòmic", han explicat els regidors.

Des de l'Ajuntament han valorat especialment aquells projectes que donaven resposta a mancances detectades al barri i tenint en compte les necessitats dels veïns.

"Els que promouen dones o joves sense estudis superiors, persones a l'atur des de fa molt temps, persones de més de 45 anys a l'atur i altres situacions de vulnerabilitat social" són els principals criteris que s'han tingut en compte, segons l'Ajuntament de Barcelona.

A partir d'ara, han continuat, "serà Barcelona Activa qui farà un seguiment dels projectes i facilitarà la feina amb altres projectes econòmics i entitats socials".

Més continguts de