Arresten per narcotràfic la meitat dels guàrdies civils del poble de 'La isla mínima'

Entre els detinguts hi ha el sergent de la caserna d'Isla Mayor

La Guàrdia Civil ha arrestat per narcotràfic quatre dels vuit membres del seu propi cos –incloent-hi el sergent– d'Isla Mayor, un municipi sevillà d'uns 6.000 habitants. Amb aquestes detencions i les de dues persones més, el cos dona per desarticulada una organització dedicada al tràfic d'haixix al baix Guadalquivir. Segons explica l'agència Efe, arran d'una nota de premsa de la mateixa Guàrdia Civil, introduïen la droga pel riu amb llanxes pneumàtiques.

Als sis arrestats se'ls acusa d'organització criminal, tràfic de drogues, omissió del deure de perseguir delictes, suborn, revelació de secrets i delicte contra el patrimoni. L'operació ha permès que es confisquessin 50 farcells d'haixix, diners en efectiu, diversos vehicles –alguns de robats–, barques semirrígides amb els remolcs i grues corresponents, motos d'aigua, material informàtic i de radiotransmissió, telèfons mòbils, dipòsits de gasolina i passamuntanyes.

El Guadalquivir és una zona clau del tràfic d'haixix, una realitat que apareix en una trama secundària de la pel·lícula 'La isla mínima', d'Alberto Rodríguez, rodada en bona part a Isla Mayor entre altres municipis de la zona. El film explica la feina al poble de dos policies enviats des de Madrid per resoldre la desaparició de dues adolescents. Durant la investigació, aquests agents topen amb el tràfic de droga a la zona i un d'ells arriba a expressar al seu company la seva sospita que membres de la Guàrdia Civil del poble encobreixen els traficants: una seqüència que ara resulta premonitòria.

Segons el 'Diario de Sevilla', el blindatge policial de la zona va fer que fa uns anys s'hi estanqués el tràfic de drogues amb barques en favor de l'ús d'avionetes i helicòpters. Amb tot, els últims mesos s'havien interceptat al Guadalquivir pel cap baix tres carregaments importants, fet que indicava una reactivació de l'entrada d'haixix al riu.

L'operació s'emmarca en una causa declarada secreta que instrueix l'Audiència Nacional a les províncies de Sevilla i Zamora. Continua oberta i els detinguts estan pendents de passar a disposició judicial.

Més continguts de