Arresten una noia de 19 anys per fer-se la segrestada perquè no volia tornar amb el marit

Va enviar fotografies a la seva família, al Salvador, on sortia lligada i emmordassada

No volia tornar al seu país, al Salvador, on l'esperaven la mare i un marit, i va trobar la manera de buscar-se una excusa: fer veure que l'havien segrestada. El que no s'esperava és que amb tan sols 19 anys acabaria detinguda per simular un delicte, tal com va acabar passant el 24 de març, segons han comunicat avui els Mossos d'Esquadra.

Tenia un marit i família al Salvador però havia refet la seva vida a Catalunya amb una altra parella, explica el sergent  Enric Martínez, cap de la unitat central de segrestos i extorsions dels Mossos d'Esquadra. Per això evitava tornar al seu país, però en lloc d'explicar-los la veritat va començar a dir-los, a través de missatges de WhatsApp i per les xarxes socials, que l'havien segrestada, es feia passar pels seus captors i fins i tot va enviar a la família fotografies on se la veia lligada i emmordassada –com la de la imatge– i notes de veu on simulava la veu d'un segrestador inventat.

La seva família del Salvador va avisar uns coneguts a Catalunya per demanar-los ajuda i ells, per la seva banda, van trucar al 112. Aquí els Mossos d'Esquadra van començar a investigar. Segons Martínez, d'entrada la noia va exigir a la família que retiressin la denúncia i, sempre fent-se passar pels segrestadors, va fer veure que els amenaçava de matar la falsa raptada si no la retiraven.

Amb tot això, explica Martínez, els Mossos van començar a visitar els llocs on havia viscut la noia i a fer preguntes al seu entorn. Van anar a mitja dotzena de domicilis i es van adonar que cada vegada quadrava menys tot. A més, abans ja havia fet servir altres arguments per evitar tornar al seu país.

Llavors va dir a la seva mare que l'havien alliberada però va continuar mantenint la ficció del segrest amb els coneguts de la família a Catalunya. Al final, però, els Mossos d'Esquadra la van localitzar i, quan van començar a interrogar-la, "es va enfonsar i ho va explicar tot", diu Martínez. A partir d'aquell moment va quedar detinguda.

El sergent Enric Martínez admet que segurament la noia no s'esperava que tot plegat acabaria així, que la policia investigaria tan a fons un cas com aquest. "Hem de protegir la vida dels ciutadans i entendre-ho com un entrenament", diu Martínez, tot i que reconeix que segurament tot plegat acabarà amb una multa, en cas que la condemnin.

Més continguts de