Societat 16/02/2012

Arriba a Barcelona l'aplicació per demanar un taxi amb només dos clics en un 'smartphone'

L'empresa myTaxi, creada a Alemanya i implantada també a Àustria i Suïssa, tria la capital catalana perquè s'hi fan 55 milions de trajectes cada any

Efe
1 min
myTaxi

BarcelonaUna aplicació per a mòbils que ha revolucionat la forma de demanar taxis a Alemanya, Àustria i Suïssa, myTaxi, ja està disponible a Barcelona i permet a l'usuari demanar un servei fent només dos clics en el terminal.

Segons ha informat avui l'empresa tecnològica myTaxi, l'aplicació s'estrena a la capital catalana amb 200 taxistes afiliats i amb l'objectiu d'assolir la xifra de 1.000 taxis a final d'any.

Amb aquesta aplicació, els usuaris que tinguin un telèfon intel·ligent podran sol·licitar un taxi de la forma més ràpida, sense la necessitat de trucar a una radioemissora o parar un taxi al carrer.

Johann Voelkers, president executiu de myTaxi Iberia, ha assenyalat que han elegit Barcelona "perquè cada any s'hi fan uns 55 milions de trajectes". El pròxim projecte és instal·lar-se a Madrid.

Dos emprenedors alemanys van fundar aquesta 'start-up' el 2009 i actualment ja disposa d'uns 8.000 taxistes registrats i un milió de descàrregues.

La nova aplicació està disponible per a iPhone, iPad, iPod Touch i Android, sempre en dues versions: una per a passatgers, completament gratuïta, i una altra per als taxistes, amb la qual paguen 0,99 cèntims nets per cada servei aconseguit a través de l'aplicació.

myTaxi és l'aplicació per a taxis més popular i de creixement més ràpid a Europa, i ja és líder del mercat a 30 ciutats d'Alemanya, Àustria i Suïssa, amb una quota de mercat del 80%, assegura aquesta companyia.

A principi d'any, l'empresa va obtenir 10 milions d'euros per al creixement de l'aplicació, una quantitat que es destinarà a l'expansió de myTaxi a Europa.

stats