LA MÉTEO
Societat 26/08/2011

Arriben canvis: la xafogor té les hores comptades

A partir d'aquesta tarda ja notarem que baixen les temperatures i que la xafogor s’acaba

Laura Ventolà
2 min

BarcelonaDesprés d’una altra nit calorosa i xafogosa especialment a la costa, amb mínimes d'entre els 25 i 26 graus, i d’alguns ruixats en punts del Pirineu, aquest matí continuem amb la rutina d’aquests dies anteriors: molta xafogor a la costa i boirines i núvols baixos que es formen al litoral i que només fan la guitza als banyistes. Però tot plegat té les hores comptades i a partir de la tarda entrarà el vent del nord a l’Empordà, que farà que es netegi i es refresqui l’atmosfera, de manera que la xafogor tan intensa d’aquests dies anirà desapareixent.

De totes maneres, avui al matí continuarem parlant d’aquestes boirines litorals que s’aniran trencant i a la tarda cauran ruixats en alguns punts del Pirineu, Prepirineu i comarques del nord-est i nord de Barcelona. Seran ruixats seblants als d'ahir a la tarda, que van deixar quantitats entre els 15 i 40 litres per metre quadrat en punts del Ripollès (Molló 38 l/m2 o Llanars 17 l/m2, com a quantitats més destacables) i que avui es podran tornar a repetir. Serà un dia molt variable amb un cel mig ennuvolat pel pas d’un petit front i amb el creixement de nuvolades de tarda en punts de l’interior.

El cap de setmana es presenta ben diferent. En general farà sol a tot arreu tant dissabte com diumenge, i particularment es notarà demà dissabte, moment en què les temperatures no seran gaire altes i tindrem un ambient molt més agradable i sense aquesta sensació de xafogor tan marcada d’aquests dies.

Al País Valencià i les illes Balears aquest matí hi continuarà havent mala visibilitat i boirines litorals, que ens han acompanyat tota la setmana, però serà un dia assolellat i esplèndid de ple estiu, especialment al País Valencià, on continua l’avís d’AEMET per temperatures molt altes per avui, divendres, a les tres províncies (Castelló, Alacant i València), on avui hi ha prevista una màxima de 37 graus, i de 35 a Alacant.

Trobareu la previsió per al vostre municipi actualitzada amb els mapes d’avui a www.ara.cat/meteo.

stats