SOCIETAT
Societat 01/02/2012

Arriben les primeres nevades en cotes baixes

Algunes poblacions del Vallès, com Matadepera, ja acumulen un gruix de 3 centímetres. Neva amb intensitat a Osona i l'Anoia i la Selva interior. A Barcelona, l'Observatori Fabra i Vallvidrera han registrat precipitacions en forma d'aiguaneu

Ara
1 min
Primeres volves de neu a Tona / PERE TORDERA

BarcelonaLa neu ha començat a fer acte de presència en cotes baixes aquest dimecres al vespre. Els observatoris repartits pel territori han recollit la presència dels primers flocs de neu a diversos punts, com ara Osona, l'Anoia, la Selva Interior, el Vallès Occidental o a l'observatori Fabra i Vallvidrera, a Barcelona. Ha nevat a Taradell, on les màquines llevaneu ja han començat a sortir a treballar, i també ho ha fet a Espinelves i la Muntanyola. A Vic les màquines estan preparades des de la tarda per sortir a treure la neu.

A l'Anoia també s'han registrat les primeres nevades. El Bruc i Calaf han estat algunes de les poblacions on les precipitacions han estat en forma de neu i, tot i que encara no hi ha nevat, a Igualada, les brigades municipals han començat a repartir sal pels carrers per evitar glaçades.

Al Vallès Occidental hi han començat a caure les primeres nevades a última hora de la tarda. Municipis com Terrassa veuen com les primeres volves comencen a emblanquinar els sostres dels edificis i a Matadepera la neu comença a acumular-se a terra i ja hi ha un gruix de 3 centímetres.

A Barcelona, l'observatori Fabra i el barri de Vallvidrera registraven a última hora de la tarda un episodi de precipitacions en forma d'aiguaneu, tot i que al centre de la ciutat encara no hi ha hagut nevades.

stats