Medi ambient
Societat 27/11/2010

Art a gran escala per salvar el clima

Una acció global crea obres d'art que es poden veure des de l'espai, una d'elles al Delta de l'Ebre. Són protestes per la manca d'accions contra el canvi climàtic

Redacció
1 min
Imatge aèria del dibuix que s'ha fet a una platja d'Amposta (ACN)

BarcelonaVoluntaris d'arreu del món han creat obres d'art gegants per protestar contra la falta de mesures de lluita contra el canvi climàtic. Aquests actes s'emmarquen en la prèvia de la Cimera del Clima que comença aquest dilluns a Cancún, en què els representants de 194 països es reuniran per debatre estratègies per combatre el canvi climàtic.

Després del fracàs de la Cimera de Copenhaguen de l'any passat, en què només es va aconseguir un acord de mínims, els líders mundials arriben a la cimera de Cancún dividits. Les protestes, organitzades pel projecte 350 EARTH, són per demanar compromís i accions als polítics a dos anys del 2012, data d'acabament del Protocol de Kyoto.

Una d'aquestes obres, que s'han fotografiat des d'avions o satèl·lits, la van fer al Delta de l'Ebre sota la direcció de Jorge Rodríguez-Gerada, l'artista responsable del dibuix de la cara d'Obama al Port de Barcelona. És la representació de la cara d'una nena d'Amposta, feta sobre dues hectàrees de sorra, amb 1.500 estaques i més de 6.000 metres de malla. La nena simbolitza les futures generacions, que volen veure el Delta sobreviure el canvi climàtic.

stats